Hlavní obsah

Mejzlík zůstává v nemocnici, je ale stabilizovaný. Zdravotní komplikace ovlivnily jeho chování

Hlavní trenér a sportovní manažer prvoligových hokejistů Třebíče Roman Mejzlík je i nadále hospitalizován v jihlavské nemocnici. Jeho stav už je ale stabilizovaný, i když léčba si vyžádá delší časové období. Na oficiálních stránkách klubu to oznámil jeho předseda Martin Svoboda. Dvaapadesátiletý Mejzlík zkolaboval v pondělí kvůli fyzickému a psychickému tlaku souvisejícímu s uniklou audionahrávkou jeho proslovu k hráčům A-týmu v šatně.

Proslov trenéra Třebíče Romana Mejzlíka v šatně k hráčůmVideo: Sport.cz

 
Článek

„Stejně jako většina A mužstva mužů a realizačního týmu, i Roman Mejzlík prodělal virové onemocnění covid-19. Bohužel po ukončení karantény toto virové onemocnění v kombinaci s dlouhodobějšími zdravotními problémy a psychickým a fyzickým tlakem způsobilo vážné zdravotní komplikace, které měly vliv na jeho chování i činnost. Nakonec vše vyvrcholilo pondělní hospitalizací," uvedl Svoboda.

Mejzlík, bývalý extraligový útočník, který v roce 1990 odehrál i šest zápasů za československý národní tým a o rok později získal s Jihlavou titul v nejvyšší soutěži, na uniklé nahrávce bez servítků kritizoval některé své svěřence, kteří v současné koronavirové době odmítli přistoupit na snížení platů.

„Některý jste prostě nenažraný! Nenažraný! Z některých z vás je mi na blití. Promr... jsme tu tři sezony po sobě 12 až 16 milionů korun na sezonu áčka. Vy tady hrajete dva tři roky na příčkách o sestup a chcete navyšovat platy. Jste se pomátli, vole?" prohlásil mimo jiné.

Vedení třebíčské Horácké Slavie za postoji a názory svého trenéra jednoznačně stojí. „Formu sdělení však nepovažujeme za šťastnou a správnou, ale plně si uvědomujeme, že byla ovlivněna zdravotním stavem Romana Mejzlíka," míní Svoboda.

Toho někteří fanoušci Třebíče od konce minulého týdne vyzývají, aby Mejzlíka odvolal ze všech funkcí v klubu. „Roman Mejzlík je stále hlavním trenérem A mužstva a zároveň jeho manažerem. Svoji činnost však ze zdravotních důvodů v současnosti vykonávat nemůže. O jeho dalším působení v klubu rozhodne jeho zdravotní stav a jeho chuť dále pracovat pro klub," zopakoval znovu třebíčský předseda.

Po dobu Mejzlíkovy absence po něm chod A-týmu mužů po sportovní stránce přebírá Jaroslav Barvíř, v oblasti administrativy se o práci podělí právě Svoboda s Martinem Čechem.

Závěrem Svoboda avizuje, že dále se už klub k Mejzlíkově zdravotnímu stavu nebude vyjadřovat. „Poslední informace zveřejňujeme se souhlasem rodiny, ale dle jejího přání již žádné další poskytovat nebudeme. Romane, bojuj!!!," vzkazuje Svoboda třebíčskému kouči.

Reklama