Hlavní obsah

Záhorovský po Zvolenu chce pomoci Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ

Zajímavou posilu představili hokejisté Hradce Králové při středečním prvoligovém zápase na ledě lídra tabulky v Ústí nad Labem. Za Východočechy poprvé nastoupil zkušený útočník Martin Záhorovský, mající bohaté extraligové zkušenosti ze Zlína. Do Hradce ale přišel ze slovenského Zvolenu, kde hrál tamní extraligu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Záhorovský ještě v dresu Zlína v utkání proti Spartě. Archivní foto.

Článek

„Ve Zlíně jsem v září ještě odehrál čtyři úvodní zápasy, ale pak jsme se dohodli na ukončení spolupráce. Ve Zvolenu jsem před pár dny skončil, a jelikož byla uzávěrka přestupů, rychle jsem hledal působiště. A vzešel z toho Hradec Králové, který by rád došel v prvoligovém play-off daleko,“ řekl pro Sport.cz Záhorovský.

Ve Zvolenu se potkal s řadou českých spoluhráčů. „Utvořili jsme takovou partičku a žil jsem na Slovensku víceméně v českém prostředí. Hrál tam Vosátko, co je nyní ve Vítkovicích, Kučný ze Zlína, Robin Kovář, Škoda a exlitvínovský Hranáč, který to zvládal ve svých dvaačtyřiceti letech úplně v klidu,“ líčil útočník.

Košice a Poprad adepty na titul

„Neměl jsem špatnou osobní bilanci, ale odešel jsem z nějakých důvodů. Pro slovenské týmy je charakteristické, že je táhne jedna pětka, zpravidla složená z hráčů, které jsem potkával v české extralize. Tedy i Slováci, kteří hráli v Česku. Výborné jsou ale Košice a také Poprad hraje dobře, to jsou adepti na titul,“ přiblížil Záhorovský.

Proč se nevrátil do české extraligy?  „Věkem bych na to měl a doufám, že i schopnostmi. Byl jsem ale hráčem Zlína a záleželo, jak se k tomu postaví. A asi nedošlo s extraligou k dohodě. Ale do budoucna není nic vyloučeno,“ vysvětlil hokejista, který 9. února oslaví třicáté narozeniny.

A tak si zvyká na první ligu... „V Ústí jsme narazili na kvalitního soupeře, který má v kádru dvě extraligové pětky. Spoustu kluků jsem znal jako soupeře, když hráli třeba za Kladno, Litvínov nebo i jiné kluby. V Hradci jsme domluvení, že za něj odehraji zbytek sezóny. Kluci tam mají větší byt a vzali mě mezi sebe,“ dodal Záhorovský.

Reklama