Hlavní obsah

Hokejisté Havlíčkova Brodu vyhráli v Olomouci i podruhé, Ústí doma neuspělo

PRAHA

Se stoprocentně úspěšnou bilancí odjíždějí domů hokejisté Havlíčkova Brodu po dvou zápasech čtvrtfinále play-off první ligy na ledě Olomouce. Ani v sobotu nedopřáli domácímu týmu vítězství a před odvetami v Havlíčkově Brodě mají luxusní náskok 2:0 na zápasy. Hůře je na tom suverén základní části z Ústí nad Labem, který druhý zápas s Vrchlabím prohrál 0:1 po samostatných nájezdech.

Článek

Stejně jako v pátek, i ve druhém zápase trápil hokejisty Olomouce brankář Havlíčkova Brodu Jaroslav Suchan. Zatímco v prvním zápase jej nakonec díky finiši v závěru překonali třikrát, tentokrát kapituloval jen po střele Domina šest minut před koncem zápasu. Jenže pouhých 39 vteřin poté projel celým kluzištěm hostující Vojtěch Němec a rozhodl o druhé výhře pro Havlíčkův Brod.

Doma tentokrát zaváhal i nejlepší tým základní části z Ústí nad Labem. Jeho hráči  po celých sedmdesát minut hrací doby nenašli recept na brankáře Vrchlabí Vladislava Koutského. Prozatím nejlepší gólman play-off nepustil za svá záda jediný puk ani v nájezdech, zatímco za hosty se trefil Martin Filip a rozhodl o vyrovnání série na 1:1 na zápasy.

To Chomutov a Jihlava oba své domácí zápasy zvládly. Chomutov sice prohrával s Hradcem Králové, ale ve druhé třetině skóre otočil a nakonec vyhrál 5:2. Po gólu a asistenci si připsali útočníci David Hruška a Zbyněk Hrdel.

Mezi Jihlavou a Znojmem byl zápas dlouho vyrovnaný, až devět minut před koncem dostal domácí do vedení Bakus a za další minutu rozhodl o druhé výhře Dukly Adam Zeman.

Čtvrtfinále play-off 1. hokejové ligy, 2. zápasy:
Olomouc - Havlíčkův Brod 1:2
Branky a nahrávky: 54. Domin (Vyrůbalík, Zbořil) - 14. Němec (Endál), 55. Němec.
Stav série: 0:2.
Ústí nad Labem - Vrchlabí 0:1 po sam. nájezdech
Branka: rozhodující nájezd Filip.
Stav série: 1:1.
Chomutov - Hradec Králové 5:2
Branky a nahrávky: 28. Sikora (Davídek, Seman), 35. Hruška (Hrdel), 50. Hrdel (Hruška, Duda), 54. Jíra (Kántor), 57. Davídek (Kántor) - 23. Kadlec, 58. Čermák.
Stav série: 2:0.
Dukla Jihlava - Znojmo 3:1
Branky a nahrávky: 1. Hodek (Čachotský), 51. Bakus (Čachotský), 52. Zeman (Škumát, Jeslínek) - 11. Bořuta (Pláněk, Lattner)
Stav série: 2:0.

Reklama