Hlavní obsah

Chomutov je ve finále bez výhry, ale stejnou situaci už loni zvládl

ÚSTÍ NAD LABEM

Takhle si začátek finálové série určitě nepředstavovali. Hokejisté Chomutova prohrávají ve vyvrcholení sezóny 1. ligy 0:2 na zápasy s Ústím nad Labem a sen ambiciózního týmu o extralize se už před možnou baráží začíná poněkud drolit. Hokejoví "piráti" ale nepropadají panice, ve stejné situaci byli i před rokem, a přesto nakonec finále proti Ústí otočili ve svůj prospěch.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova věří, že na domácím ledě budou úspěšní

Článek

"Nemyslím si, že bysme byli v nějaké krizové situaci. I loni jsme s Ústím prohrávali 0:2 na zápasy a nakonec to otočili," připomíná útočník Chomutova David Hruška. "Doma jsme v play-off neprohráli asi dva roky, navíc tam máme menší hřiště, na které jsme zvyklí. Musíme hrát ještě lépe než v prvních zápasech a výsledky se dostaví," věří.

"Nic zvláštního se neděje, už jsem otáčel sérii i za stavu 0:3," zůstává v klidu i trenér Milan Kašpárek. "Musíme teď vyhrát obě utkání doma, čemuž plně věřím, a začne se zase od nuly. Ve druhém zápase už jsme byli jasně lepší a věřím, že se náš výkon bude ještě zvedat," tvrdí optimisticky.

Jedenáctidenní přestávka Chomutovu neprospěla

Především v prvním zápase se podle něj na hráčích projevila dlouhá pauza mezi semifinále a finálovými duely. "První zápas jednoznačně ukázal, že nám nesedí dlouhé přestávky. Hráli jsme po jedenácti dnech pauzy a na našem výkonu to bylo hodně vidět," uznal Kašpárek. "Jedenáct dní je hrozně dlouhá doba, to nebývá ani během reprezentačních přestávek. Ale pro oba mančafty je to stejné, s tím nic nenaděláme," poznamenal útočník Milan Kraft.

"Věděli jsme, že to bude těžká série, už zápasy s Ústím v základní části byly dost těsné. Ale hrajeme play-off a musí se vyhrát čtyři zápasy. Ústí uspělo dvakrát doma, teď je řada zase na nás," je Kraft přesvědčen o úspěšnosti na domácím ledě.

"Ve druhém zápase jsme byli blízko tomu, abychom sérii srovnali. Ale pokaždé, když se nám podařilo vyrovnat, tak Ústí zase odskočilo. Lajna, která jde na led po skórování, má za úkol hrát hlavně ze zabezpečené obrany a nedovolit soupeři vstřelit gól. Ale nám se to bohužel v úterý hned dvakrát nepovedlo," konstatoval Kraft.

Reklama

Související témata: