Hlavní obsah

Působili jsme jako parta, liboval si ústecký kouč Rosol po postupu do baráže

CHOMUTOV

Bravurně zvládli hokejisté Ústí nad Labem finálovou sérii první ligy s Chomutovem. Místo očekávané bitvy dvou vážných aspirantů na baráž o extraligu, se vyvrcholení druhé nejvyšší soutěže stalo hladkou záležitostí vítěze základní části. Ústečtí na dvě vítězství v domácím prostředí navázali i stejným počtem výher na ledě soupeře. A mohou se těšit na baráž proti Mladé Boleslavi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústečtí Lvi Robin Hanzl (vpravo) s Janem Klozem mohli v Chomutově slavit postup do baráže.

Článek

„Do čtvrtého zápasu jsme šli s vědomím, že máme velkou šanci na pojistku postupu do baráže. V kabině jsme si řekli, že se budeme snažit hrát co nejdéle na 0:0, aby chomutovští hráči znervózněli,“ pustil se do hodnocení ústecký trenér Petr Rosol.

„Všichni hráči hráli výborně, tým svým výkonem znovu podpořil brankář Francouz. Celá série se asi lámala už ve druhém zápase a klíčový byl třetí duel, v němž jsme otočili dvoubrankovou ztrátu. To byl nejspíš hřebíček do chomutovské rakve. Působili jsme jako větší parta a hráli jsme kolektivně. Na první místo stavím týmový výkon. Naše forma šla od čtvrtfinále s Vrchlabím nahoru a doufám, že bude ještě gradovat,“ rozebíral Rosol.

Hrdinou série byl brankář Pavel Francouz: „Nečekali jsme, že to půjde tak hladce. Ale postupně jsem věřil, že bychom mohli vyhrát sérii 4:1. A že to vyšlo na 4:0, to je úplně úžasné. Cítil jsem se dobře. S každou výhrou sebevědomí stoupalo. Ale bez spoluhráčů bych v brance sám nic nedokázal. Klobouk dolů před kluky, obětavě padali do střel. Obranná hra byla dokonalá. Jeden za druhého bychom dali ruku do ohně.“

Kašpárek: 0:4 je kruté

Chomutov ve finále nezahrál podle představ. „Smutný příběh. Samozřejmě převažuje zklamání, že jsme se nedostali do baráže. A konečný stav série 0:4 je pro nás krutý a neodpovídá dění na ledě. Bohužel jsme v rozhodujících momentech všech utkání udělali hrubé chyby. Tedy jsme zbytečně inkasovali nebo neproměnili jasné šance. Celou sérii rozhodl podle mě už druhý zápas,“ pokrčil rameny trenér Milan Kašpárek.

V čem bylo Ústí lepší? „V jednoduchosti a herní pohodě. To, co jsme viděli ve čtvrtém zápase, už zase deset let neuvidíme. Soupeř se dostal za třetinu do dvou šancí a na co sáhl, to mu tam spadlo. Ale nemá cenu lkát. Zkazili jsme si to sami, nasadili jsme tomu korunu už v Ústí. Psychika dělá ve výkonu zázraky. Chtělo to víc srdíčka,“ líčil kouč.

Reklama

Související témata: