Hlavní obsah

Snad nám forma vydrží, doufá ústecký kanonýr Handlovský

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejový útočník Lukáš Handlovský se blýskl v prvoligovém utkání s Berounem hattrickem a k tomu přidal ještě dvě asistence. Velkou měrou se tak podílel na vítězství Slovanu Ústí nad Labem 9:1. Severočeský tým zvýšil svůj náskok v čele tabulky už na jedenáct bodů a má nakročeno k prvenství po základní části soutěže. „Doufám, že nám forma vydrží,“ říká Handlovský k výsledkům lídra tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem - ilustrační foto.

Článek

Tři góly v jednom zápase jsou pěkným kouskem, přesto to není Handlovského střelecké maximum. V loňském play-off se totiž v jednom duelu s Vrchlabím trefil dokonce čtyřikrát.

„Samozřejmě si na ten zmíněný zápas pamatuji, ale teď je nová sezóna. Jsem rád, že mi to tam spadlo a cením si i asistencí. Nikdy předtím jsem pěti kanadských bodů najednou do produktivity nedosáhl,“ svěřil se slovenský útočník.

Co rozhodlo o kanonádě do berounské sítě? „Hráli jsme jednoduše, přihrávali jsme si nakrátko a dostávali jsme se do přečíslení. Zároveň nás podržel brankář Pavel Francouz,“ líčil hokejista, který v této sezóně jednou nastoupil i za Mladou Boleslav v extralize. „Středočechům jsem vypomáhal při zápase v Kladně. Ale přiznám se, že hlavní povinnosti mám v Ústí, i když si vážím i toho střídavého startu v extralize. Nemyslím si, že teď dostanu znovu pozvánku,“ zamyslel se Handlovský.

Ústecké prvoligové tažení si pochvaluje. Není divu, vždyť tým má průměr skoro pěti vstřelených gólů na zápas. „Všechno vychází od obrany. Když beci hrají v pohodě, mohou podporovat útočníky. V útoku si rozumím s Jakubem Lvem a Tomášem Rodem. Velkou výhodou je, že Ústí má momentálně k dispozici čtyři vyrovnané formace, z nich každá může rozhodnout,“ mínil útočník.

Micka pomáhá Beroun

Za Beroun v poslední době nastupuje slávistický útočník Tomáš Micka. Není to krok zpět pro hokejistu, který toho prožil spoustu v extralize? „Takhle to neberu. Pan Růžička mě poslal do Berouna, což naprosto respektuji. Odehrál jsem už tři zápasy, pokaždé jsme prohráli. Po debaklu 1:9 v Ústí cítím zklamání. Soupeř nás přejel neskutečným způsobem,“ uvedl Micka.

V pondělí hraje Slavia v Brně. „Ale já tam určitě nepojedu. Jsem v Berouně, kde s mužstvem i trénuji a chci klukům pomoci. Abych se mohl vrátit do Slavie, musím i v první lize předvést nějaké výkony. I loni jsem byl krátce na farmě v Havlíčkově Brodu, což mi neublížilo. A dostal jsem se zpátky do extraligy. Doufám, že se to bude opakovat a znovu se objevím i na extraligovém ledě. Sezóna bude ještě dlouhá,“ dodal zkušený útočník.

Reklama

Související témata: