Hlavní obsah

Boj o špici chceme zdramatizovat, naznačuje trenér Sýkora plány Chomutova

Deset vítězství v řadě. Touto bilancí se mohou aktuálně pochlubit hokejisté Chomutova v první lize. „Jen“ další tři výhry jim chybí k vyrovnání dosavadního maxima této sezóny, které drží se třinácti vítěznými zápasy v řadě lídr z Ústí nad Labem. „Chceme boj o špici ještě zdramatizovat,“ říká trenér Václav Sýkora v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Václav Sýkora

Článek

V jednu dobu jste ztráceli na vedoucí Ústí třináct bodů, nyní pouze šest. Cítíte, že byste mohli tuhle ztrátu dokonce stáhnout?

Snažíme se na naši úspěšnou sérii nedívat a ani náskok Ústí nepočítat. Chceme se soustředit na každý svůj další zápas. Jsme ale rádi, že naše manko není tak velké jako dříve. Soutěž bude dlouhá a pořád máme šanci do konce základní části ten boj o špici zdramatizovat. Je pravda, že Ústí ztrácí velice málo, i když je údajně nyní v nějakém útlumu. Šest bodů je pořád docela dost. Někdo si řekne, že jde přece jen o dvě kola, ale neustále vyhrávat a čekat na klopýtnutí lídra není vůbec jednoduché.

Jaká je nálada v kabině?

Myslím, že výsledky z poslední doby přišly v návaznosti na zlepšený herní projev. Bez toho to nejde. Některé zápasy můžete vyhrát se štěstím, ale to zpravidla netrvá dlouho. Musí to být podložené výkonem.

Zapadl do týmu útočník Lapšanský ze Sparty?

Patří mezi hokejisty, které máme napsané na střídavý start z extraligy, podobně jako obránce Jakub Jeřábek z Plzně. Lapšanského jsme využili při zranění útočníků. A myslím, že nezklamal. Třeba proti Ústí dal pěkný gól přímo z buly. Sparta ho momentálně nepotřebovala do sestavy, ale u nás je platným hráčem.

Co marodka?

Chybějí nám hlavně útočníci. Dobrou formu před zraněním měl Fiala, který po uzdravení nově odchází na hostování do sousední Kadaně.  Už delší dobu marodí Helminen. Absentují i Jíra a Endál. U něj se možná návrat po zranění uspěchal, takže si na něj musí znovu počkat.

Co vás vedlo k uvolnění beka Havíře na střídavé starty do Plzně?

Zranili se jim obránci, tak jsme Davida Havíře pustili na záskok do extraligy. Vím, že měl nedávno perný program, když hrál za Plzeň v Brně a druhý den hned nastoupil za nás proti Ústí. Ale zvládl to dobře.

Reklama

Související témata: