Hlavní obsah

Kladno - Jihlava 3:4 PPStav série 0:1Jihlava začala boj o extraligu lépe. Jágr si odnesl krvavý šrám

škv, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Drama, obraty. Prodloužení. A nakonec jihlavská radost. Hokejisté Dukly vstoupili úspěšněji do finálové série první ligy, na ledě Kladna vyhráli 4:3 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 61:24 útočník Peter Lichanec. Dukla si připsala osmou výhru v řadě od doby, kdy začala čtvrtfinálový obrat s Litoměřicemi za stavu 1:3 na zápasy. Série na čtyři výhry, jejíž vítěz si zajistí právo účasti v příštím ročníku extraligy, pokračuje v neděli od 18:00 opět v Kladně, které se snaží o návrat mezi elitu po loňském sestupu. Dukla hrála v nejvyšší soutěži naposledy v sezoně 2017/18.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Strejček z Jihlavy (uprostřed) se raduje se spoluhráči z vyrovnávacího gólu na 3:3.

Článek
Fotogalerie

Devětačtyřicetiletý hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr, který 7. dubna odstoupil už v první třetině posledního čtvrtého semifinálového duelu na ledě Poruby, v utkání nechyběl, ale odnesl si z něj tentokrát krvavý šrám v obličeji.

Kladno mělo sice v úvodní třetině převahu, ale gólově ji nevyjádřilo. Nejvíce problémů nadělala brankáři Žukovovi v 7. minutě Jágrova střela. Dukla se ubránila i při Marešově vyloučení a v čase 15:12 sama udeřila. Miklišovu rozehrávku zachytil na útočné modré Vítězslav Brož a z levého kruhu přes bránícího kladenského obránce prostřelil Košarišťana.V 17. minutě vrazil Pitule na mantinel tvrdě Strejčka a dostal trest na pět minu a do konce utkání.

Rytíři se ale v dlouhém oslabení ubránili. Potom domácí odolali i při Fryeově trestu a sami využili Havránkova vyloučení k vyrovnání. Ve 32. minutě Račuk vyhrál vhazování a kombinaci Marosze a Melky sám úspěšně zakončil. Hned vzápětí mohl otočit stav Marosz, ale nepodařilo se mu trefit opět odkrytou branku Dukly.

Necelé dvě minuty po vyrovnání domácí přeci jen překlopili vedení na svou stranu. V přečíslení proměnil Jelínkovu přihrávku Machač. Jihlava odpověděla v 37. minutě, kdy Čachotský našel Havránka, který poslal puk za ležícího Košarišťana. V otočce skóre zabránila Illéšovi tyčka.

Rytířům pomohla do opětovného vedení ve 47. minutě početní výhoda. Plekanec si vyměnil puk s Fryem a z pravého kruhu prostřeli Žukova na lapačku. Za tři minuty byl stav opět vyrovnaný, protože obránce Strejček se trefil bekhendem přesně k levé tyči Košarišťanovy branky. V 55. minutě mohl vrátit Kladnu vedení Kubík, ale Žukov jeho šanci kryl. Prodloužení neodvrátil ani Račuk. Nastavení ukončil po 84 sekundách střelou z levého kruhu Lichanec.

Finále play off první hokejové Chance ligy - 1. zápas:
Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Račuk (Melka, Marosz), 34. P. Machač (Š. Jelínek), 47. Plekanec (Frye) - 16. Vítězslav Brož, 37. T. Havránek (Čachotský, Strejček), 50. Strejček (Pekr, Čachotský), 62. Lichanec (Bilčík). Rozhodčí: Petružálek, Pražák - Jindra, Kokrment. Vyloučení: 3:5, navíc Pitule (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Bez diváků
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, J. Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, O. Machala - Račuk, M. Filip, Marosz - Hlava, Pitule, Melka - Kubík, P. Machač, Š. Jelínek - V. Bílek. Trenér: D. Čermák.
Jihlava: Žukov - D. Kolář, Bukač, Mareš, Dundáček, Bilčík, Strejček, A. Dvořák - Illéš, Fronk, T. Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, M. Zadražil, Jiránek - Vítězslav Brož, P. Čermák, Mácha. Trenér: Ujčík.

Reklama

Související témata: