Hlavní obsah

Vsetín - Jihlava 1:4Stav série 0:4Jihlava zvládla sérii bleskově. A Kladno také, i když Jágr nedohrál

Praha
Aktualizováno

Jihlava a Kladno v nejkratší možné době zvládly semifinále první hokejové ligy. Série ovládly 4:0. Dukla zvítězila 4:1 ve Vsetíně a zahraje si o postup do extraligy s Rytíři, jejichž postup v Porubě při prodloužení v čase 65:59 pečetil Tomáš Plekanec gólem na 4:3. Kladenští od druhé třetiny bojovali už bez devětačtyřicetiletého majitele Jaromíra Jágra.

Foto: HC Dukla JIhlava

Radost hokejistů Dukly Jihlava, ilustrační foto.

Článek

Poruba proti nejlepšímu týmu základní části i ve čtvrtém souboji vedla, ale ztratila ho. Při vyloučení Ondřeje Machaly si obránce Lukáš Kozák vyměnil puk se Šimonem Szathmárym a z pozice za pravým kruhem překonal Andreje Košarišťana. V čase 7:27 vyrovnal po Jágrově asistenci Machala. V 16. minutě otočil vývoj Marek Račuk: obkroužil branku a bekhendovou střelou překonal Frederika Foltána.

Od druhé třetiny už v kladenské sestavě Jágr chyběl, zůstal ve výzbroji na střídačce. Zatímco v prostředním dějství gól nepadl, po devíti sekundách třetí domácí vyrovnali. Tomáš Voráček dlouhou přihrávkou vysunul Tomáše Jáchyma, ten našel volného Markuse Korkiakoskiho a finský útočník z levého kruhu prostřelil kladenského gólmana.

Za 73 sekund ale Rytířům zajistil opět vedení tečí střely Stěpana Zacharčuka Tomáš Pitule. V 54. minutě Ostravané i potřetí srovnali krok díky trefě Radka Pořízka. V nastavení posunul Kladno do finále kapitán Plekanec, jenž doklepl puk do odkryté branky po střele Jakuba Suchánka do pravé tyče.

Jihlava sice ve čtvrtfinále s Litoměřicemi pohrávala 1:3 na zápasy, ale díky sedmi výhrám během 13 dnů už je účastník extraligy z ročníku 2017/18 ve finále. Náskok získala Dukla poprvé ve 14. minutě, kdy propálil Jakuba Málka od modré čáry Tomáš Harbakus.

V čase 22:51 se radovali Valaši z vyrovnání, když za Maximem Žukovem skončilo nahození obránce Michala Hryciowa přes stínící hráče. V polovině druhé části ale při vyloučení Adama Gajarského poslal Jihlavu opět do vedení střelou od modré čáry Daniel Kolář. V 52. minutě se dostali sami před Málka Čachotský s Lichancem, který výměnu puku zakončil do odkryté branky. Při power play dovršil vteřinu před koncem výsledek Tomáš Havránek.

Finálová série začne v sobotu 17. dubna na ledě Kladna. Boj o přímý postup mezi elitu bude pokračovat hned v neděli opět na ledě Rytířů. Na Vysočinu se poté série hraná na čtyři výhry přesune ve středu a o účastníkovi příštího ročníku extraligy se může rozhodnout nejdříve o den později opět v Jihlavě.

Případný pátý duel by se hrál v neděli 25. dubna v Kladně, poté by se pokračovalo o dva dny později v Jihlavě a pokud nebude rozhodnuto, sedmá bitva je na programu ve čtvrtek 29. dubna.

Kladno s hrajícím majitelem Jágrem se snaží o návrat mezi elitu po loňském sestupu. Dukla hrála nejvyšší soutěž naposledy v ročníku 2017/18.

Semifinále play off první hokejové ligy - 4. zápas:
Vsetín - Jihlava 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky: 23. Hryciow – 14. T. Harkabus, 30. D. Kolář, 52. Lichanec, 60. T. Havránek. Rozhodčí: Petružálek, Bejček – Zídek, Kokrment. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Poruba - Kladno 3:4 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 4. Kozák, 41. Korkiakoski, 54. Pořízek - 8. O. Machala, 16. Račuk, 42. Pitule, 66. Plekanec. Rozhodčí: Souček, Ondráček - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Program finále první hokejové Chance ligy:
Sobota 17. dubna - 1. zápas:
18:00 Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava.
Neděle 18. dubna - 2. zápas:
18:00 Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava.
Středa 21. dubna - 3. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno.
Čtvrtek 22. dubna - 4. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno.
Neděle 25. dubna - případný 5. zápas:
18:00 Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava.
Úterý 27. dubna - případný 6. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno.
Čtvrtek 29. dubna - případný 7. zápas:
18:00 Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava.

Reklama