Hlavní obsah

Hokejisté Benátek nad Jizerou prohráli s Berounem kontumačně 0:5

Praha

Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) kontumovala zápas 1. kola první ligy mezi Benátkami nad Jizerou a Berounem ve prospěch hostujících Medvědů. Beroun, který utkání vyhrál na ledě 4:3, si do tabulky nakonec zapíše skóre 5:0. Důvodem kontumace byl neoprávněný start obránce Filipa Pyrochty.

Článek

"Byla to administrativní chyba, neměl v té době potvrzený přestup," uvedl řídící pracovník první ligy Pavel Setikovský. Podle zástupců Benátek na Jizerou vznikl problém změnami pravidel ČSLH, o kterých nebyl klub informován.

"Filip Pyrochta měl od loňského února v Benátkách zaregistrovánu juniorskou smlouvu. Na základě ní u nás vloni na konci sezony působil. Aniž by nám někdo letos dal vědět, tak hráč musí mít zaregistrovánu profesionální smlouvu," uvedl sportovní ředitel klubu Jan Slivka na oficiálním webu.

"Vypadáme jako hlupáci, ale není to náš problém. Nebyli jsme o tom informováni, netušili jsme, že jeden rok může hrát na juniorskou smlouvu a další už ne," podotkl Slivka, kterému se podmínka startu hráčů jen s profesionální smlouvou nelíbí.

Hlavně proto, že prvoligové týmy mají stejně jako extraligové kluby nově nastaveny podmínky, za kterých mají nasazovat juniorské hráče. "Pokud si chcete vyzkoušet sedmnáctiletého hráče v seniorském hokeji, tak jste povinen mu udělat profesionální smlouvu. Za čtyři zápasy zjistíte, že na dospělý hokej ještě nemá, avšak musíte ho platit kupříkladu ještě rok, aniž byste ho dále využívali. Myslím si, že to je neskutečná blbost," uvedl Slivka.

Po změně výsledku je Beroun nadále v tabulce o skóre třetí za Jihlavou, která má rovněž 26 bodů. Benátky nad Jizerou jsou poslední.

Reklama

Související témata: