Hlavní obsah

Napadení Hřebejka fanouškem se Jihlavě prodražilo. Musí zaplatit 80 tisíc!

Praha

Pokutu ve výši 80 tisíc korun obdržela od disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje prvoligová Jihlava. Během sobotního čtvrtého utkání semifinále první ligy její fanoušek udeřil pěstí útočníka Pirátů Štěpána Hřebejka, který právě ve druhé třetině mířil s trestem na pět minut a do konce utkání za faul na Marka Melenovského do kabin.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský útočník Štěpán Hřebejk.

Článek

Disciplinárka se napadením Hřebejka, jenž ránu pěstí od fanouška schytal do helmy a vyvázl bez zranění, zabývala na základě zpráv delegáta a rozhodčích, stížnost zároveň podal i chomutovský klub. Po zhlédnutí videozáznamu dospěla k závěru, že Jihlava neměla dostatečně zajištěnou pořadatelskou službu, která by incidentu mohla zabránit.

Klub z Vysočiny nakonec potrestala osmdesátitisícovou pokutou, jež je na horní hranici sazby pro výtržnosti diváků a fyzického napadení hráčů, která se obejdou bez zranění či škod. V závažnějších případech je možné uložit finanční postih až 120 tisíc korun, případně uzavřít stadión až na čtyři utkání nebo udělit finanční pokutu až 200 000 Kč a stadión uzavřít až na deset utkání. To v případě, pokud by pořadatelská služba nezasáhla vůbec, došlo by ke zranění či jiným škodám a utkání by bylo z důvodu výtržnosti či fyzického napadení předčasně ukončeno.

Bez trestu však nevyvázl ani Hřebejk. Za faul kolenem na Melenovského obdržel trest do konce utkání, a protože už mu byl jeden uložen dříve v probíhající sezóně, měl Hřebejk automaticky zastavenou činnost na páté utkání série s Jihlavou, které se uskutečnilo v úterý. Disciplinárka navíc na svém dnešním zasedání rozhodla, že Hřebejkovi zastaví činnost na další dva zápasy.

Piráti, kteří Jihlavu vyřadili 4:1 na zápasy a zajistili si tím účast v baráži, tak nemohou s Hřebejkem počítat v zápasech na Slavii a doma s Olomoucí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články