Hlavní obsah

Vary chtějí postoupit, proto jsem tady, avizuje brankář Novotný po příchodu ze Sparty

Josef PešoutSport.czPrávo

Krátce si vyzkoušel Kontinentální hokejovou ligu, zachytal si i v Lize mistrů. Přesto hokejový brankář Filip Novotný zamířil po odchodu z pražské Sparty do Karlových Varů, takže extraligu vyměnil za WSM Ligu, druhou nejvyšší soutěž. „Klub chce hrát o postup zpátky do extraligy,“ nastínil Novotný v rozhovoru pro Sport.cz jasný cíl karlovarského hokeje pro příští sezónu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Brankář Filip Novotný

Článek

Připomeňte, jak jste strávil uplynulé dvě sezóny?

Ve Spartě se mi docela povedl ročník před třemi lety, a tak jsem odešel do ruského Novokuzněcku v KHL. Moc vydařené to ale nebylo, odchytal jsem jen čtyři zápasy a v průběhu sezóny se vrátil do Sparty. Minulou sezónu jsem byl ve Spartě v brankářské dvojici s Tomášem Pöpperlem. Kromě extraligy tým startoval i v Lize mistrů, v níž jsem taky nastoupil.

Vyřazení ve čtvrtfinále play off extraligy od Brna se zřejmě promítlo i do skladby hráčského kádru Sparty pro další sezónu.

Bylo to nepříjemné. Od Sparty se každý rok očekává v extralize velký úspěch. Nestalo se. A nastávají hráčské změny. S Tomášem Pöpperlem jsme odešli. Prostě ve Spartě udělali zásah do kádru a třeba si myslí, že to bude lepší. A tak jsem se ocitnul v Karlových Varech.

Už jste si stačil udělat první obrázek o karlovarském klubu?

Mluvil jsem s manažery a říkal jsem jim, že sem půjdu, jen když Vary budou chtít postoupit. Bylo mi řečeno, že je to prvořadý cíl a udělají pro něj maximum. Pokud se tým z první ligy dostane do baráže, může se stát cokoliv. Takže touha probojovat se zpátky je velká.

Znal jste některé hráče Energie?

Především jako soupeře z extraligy, nebo i jako spoluhráče z tehdejší reprezentační osmnáctky a dvacítky. Vláďa Sičák byl se mnou ve Spartě, kde působil i Tomáš Rachůnek.

Počítáte eventuálně i s možností, že byste z prvoligových Karlových Varů vypomáhal v nadcházející sezóně formou hostování či střídavých startů v extralize?

O tom jsem momentálně nepřemýšlel. Přijel jsem do Varů s tím, že se chci soustředit na to, abych hrál dobře za Energii a pomohl týmu. Kdyby se něco naskytlo v budoucnu, záleželo by na rozhodnutí trenéra, jestli by mě Vary pustily nebo ne. Pro mě je důležité, že jsem tady.

Reklama

Související témata: