Hlavní obsah

Benátky chystají protiofenzívu! Proti Jágrovi možná nasadí Petra Nedvěda

Praha

Fanoušci jsou u vytržení a vyhlížejí jeho návrat do kladenského dresu, ke kterému může v první hokejové lize dojít už v sobotu proti Benátkám nad Jizerou. Osoba Jaromíra Jágra však nemusí být jediným lákadlem. Pakliže se totiž duel uskuteční v Liberci, chystají Benátky protiofenzívu. Nastoupil by za ně totiž šestačtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd!

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Petr Nedvěd.

Článek

„Pokud budeme hrát proti Kladnu v Liberci, můžu potvrdit, že za nás Petr Nedvěd vyjede na led. Bude to taková oslava hokeje, kdy za Kladno nastoupí Jágr a za Benátky zase Petr Nedvěd, liberecký odchovanec," řekl Sport.cz Jan Slivka, sportovní manažer hokejových Benátek, které jsou farmářským týmem Liberce.

„Nemůžu ale s jistotou říct, že se zápas opravdu uskuteční v Liberci. Kladno čeká na Jágra, až se vrátí z Calgary a potvrdí rozhodnutí o dějišti zápasu. Bez něj Rytíři nic nerozhodnou," doplnil Slivka.

"Určitě je snem všech fanoušků hokeje vidět tyto dva velikány znovu v akci na ledové ploše. My bychom jim toto přání rádi zprostředkovali," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech na klubovém webu.

S Jágrem pojí Nedvěda přátelský vztah, nastupovali spolu nejen za národní tým, potkali se i v NHL při společném angažmá v Pittsburghu.

Nedvěd aktivní kariéru ukončil v roce 2014. Na svém kontě má stříbro z olympiády z Lillehammeru, kde v roce 1994 reprezentoval Kanadu, v roce 2012 slavil s českým národním týmem na mistrovství světa bronz. V NHL odehrál 1053 zápasů, v nichž dal 329 gólů a připojil 430 asistencí.

V neděli se Nedvěd se dočká pocty od Liberce, který před duelem se Spartou slavnostně vyvěsí ke stropu Home Credit Areny jeho číslo 93. Bývalý vynikající centr hrál za Liberec už krátce v letech 1997/98 a 2001/02 ještě ve druhé nejvyšší soutěži a celkem za tři zápasy nasbíral šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Před ročníkem 2008/09 se vrátil na sever Čech a jako kapitán dovedl tým dvakrát do semifinále. Do konce kariéry v roce 2014 nasbíral v extralize za Bílé Tygry v 262 zápasech 288 bodů a nastřílel 109 gólů, čímž stanovil klubová maxima.

Reklama

Související témata: