Hlavní obsah

Hokejista Nylander míří z Washingtonu do Jokeritu Helsinky

HELSINKY

Švédský hokejista Michael Nylander dohraje sezónu v Jokeritu Helsinky. Sedmatřicetiletého centra uvolnil do finského klubu Washington, který o Nylandera nemá dlouhodobě zájem. Hráč s příjmem 5,5 miliónu dolarů za rok dosud hrál na farmě v Grand Rapids v nižší AHL.

Článek

Před sezónou se spekulovalo o tom, že by Nylander mohl odejít do Omsku, který hledal centra k Jaromíru Jágrovi. Na spolupráci z New York Rangers ale nenavázali, protože k transakci nedošlo a přes nezájem Capitals zůstal Nylander v zámoří. V této sezoně má na kontě 24 zápasů za Grand Rapids a 18 bodů za dvě branky a 16 asistencí.

Ve Washingtonu má Nylander kontrakt ještě na příští sezónu, který mu zaručuje příjem tří milionů dolarů. Vedení ho pravděpodobně na konci sezóny ze smlouvy vyplatí a dvojnásobný mistr světa se stane nechráněným volným hráčem.

S Capitals podepsal lukrativní kontrakt v roce 2007. Za Washington odehrál za dvě sezóny 112 utkání a zaznamenal 70 bodů za 20 branek a 50 asistencí. Bývalý hráč Hartfordu, Calgary, Tampy Bay, Chicaga, Bostonu a Rangers má v NHL na kontě celkem 920 zápasů s bilancí 679 bodů za 209 tref a 470 asistencí. Ve 47 duelech play off přidal 12 gólů a 22 přihrávek.

Reklama

Související témata: