Hlavní obsah

Mladí hokejisté Kanady dali Norům desítku, zařízl je Schenn

Hokejisté Kanady rozdrtili na mistrovství světa hráčů do dvaceti let outsidera skupiny B Norsko 10:1 a útočník Brayden Schenn si stejně jako v minulém zápase proti Česku připsal pět kanadských bodů. Tentokrát se hráč draftovaný v NHL Los Angeles trefil čtyřikrát a připsal si jednu asistenci. Kanaďané zůstávají bez ztráty bodu a mají jistý postup minimálně do čtvrtfinále.

Foto: Mark Blinch , Reuters

Kanaďan Brayden Schenn (vlevo) perlil i v zápase s Nory.

Článek

Kanaďané před 17.061 příznivci v buffalské HSBC Areně vyhráli už první třetinu 6:1, hned po 44 vteřinách druhého dějství dovršil hattrick Schenn, ale pak Norové odolávali téměř 36 minut bez inkasované branky. To i přesto, že hráli třikrát v oslabení.

Až v čase 56:35 přidal svůj čtvrtý zásah Schenn a Sean Couturier s Erikem Gudbransonem dokázali dovršit "desítku". Kanada musela nasadit do hry jen šestnáct hráčů do pole, protože chyběli zranění Jaden Schwartz, Calvin de Haan a Cody Eakin a první část z dvouzápasového trestu za faul na českého obránce Petra Šenkeříka si odpykal Zack Kassian.

Hlavní hvězdou kanadského výběru byl Schenn, který už proti Česku zařídil výhru 7:2 gólem a čtyřmi asistencemi. "Je to neuvěřitelný a fenomenální hokejista. Měl skvělý minulý večer a dneska v tom pokračoval," chválil svého spoluhráče z útoku na oficiálních stránkách Mezinárodního hokejové federace Quinton Howden. Schenn vládne po třech zápasech produktivitě turnaje s 12 body za šest branek a stejný počet asistencí.

Ve skupině A si Finsko výhrou nad nováčkem elitní skupiny Německem 5:1 zajistilo účast v play off. Němci naopak už neuniknou bojům o udržení. V úvodním dějstvím drželi s favorizovaným týmem Suomi krok, ale v 17. minutě otevřel skóre Joonas Nättinen a ve druhé třetině Finové rozhodli dalšími třemi góly.

Výsledky MS hokejistů do dvaceti let:
Skupina A:
Finsko - Německo 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Skupina B:
Norsko - Kanada 1:10 (1:6, 0:1, 0:3)

Reklama

Související témata: