Hlavní obsah

Hokejový obránce Barinka odchází z Vítkovic, posílí ruskou Jaroslavl

Reprezentační hokejový obránce Michal Barinka opouští Vítkovice a stane se posilou ruského klubu Lokomotiv Jaroslavl, který vede český kouč Vladimír Vůjtek. Šestadvacetiletý bek podepsal s třetím celkem Kontinentální hokejové ligy smlouvu do konce sezóny a po Karlu Rachůnkovi a Josefu Vašíčkovi je třetím českým krajánkem na soupisce Lokomotivu.

Článek

Úřadující mistr světa z Německa se s ruským klubem bleskurychle dohodl jen pár hodin poté, co obdržel nabídku. V Barinkově přestupu má nepochybně prsty i trenér Vůjtek, který měl urostlého beka před svým odchodem do Jaroslavle ve Vítkovicích pravidelně na očích.

"Michal podával výborné výkony na poslední akci národního týmu v Rusku, což asi rozhodlo. Ve smlouvě ve Vítkovicích má zakotvenou klauzuli, že v případě zájmu může do konce ledna odejít do zahraničí. Součástí smlouvy je i pevně daná částka, kterou musí zájemce zaplatit," řekl prezident ostravského klubu František Černík.

Vedoucí tým extraligy ztrácí v Barinkovi stabilního člena elitní pětky. Rodák z Vyškova v letošní sezóně nasbíral čtyři góly a osm asistencí.

Podle Černíka ještě není jisté, jak se klub k Barinkově nenadálému odchodu postaví. "Máme hráče na hostování, nevylučuji ani to, že se pokusíme získat náhradu," uvedl Černík.

S odchodem do Ruska neváhal

Barinka s odchodem do Ruska dlouho neváhal. "Bylo to strašně rychlé. Ve středu večer přišla nabídka, my se okamžitě rozhodli, že do toho půjdeme," uvedl Barinka pro vítkovický web. "Už na nároďáku jsem měl možnost dozvědět se i od Pepy Vašíčka, jak to tam vypadá. Všichni to tam chválí. Říkají, že to je dobrá organizace, takže se těším," doplnil Barinka.

Nezastírá, že k přestupu ho zlákaly i finanční podmínky kontraktu. "Co si budeme nalhávat, je to také o penězích. Tam je to na jiné úrovni než u nás. Rusko je země neomezených možností. Jaroslavl není daleko od Moskvy a je to, myslím si, dobrá štace," řekl Barinka, který do nového působiště odletí v neděli. Za Vítkovice už ale nenastoupí.

Barinka působil v ostravském celku pátou sezónu. Do Vítkovic přišel v sezóně 2006/2007 ze zámoří, kde si zahrál 34 zápasů v NHL za Chicago.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice