Hlavní obsah

Šulák si karanténu v Rize krátil i Ordinací: S manželkou ji prožíváme

Riga/Praha

Během sezony volné dny nemá příliš rád, absenci tréninku na ledu na sobě vždy pocítí. Dvoudenní izolace na pokojích v Rize, která skončila v úterý ráno, ale hokejovému obránci české reprezentace Liboru Šulákovi přišla s ohledem na náročné poslední týdny před startem mistrovství světa vhod.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Libor Šulák v dresu národního týmu.

Článek

„Dva dny volna bodly, aspoň jsem si odpočinul a vyspal se. A i následný úterní první trénink v Rize proběhl až nad očekávání dobře," překvapilo sedmadvacetiletého beka finského Kärpätu Oulu.

Volný čas si na pokoji hotelu krátí i svým oblíbeným seriálem Ordinace v růžové zahradě. „Sledujeme ji s manželkou pravidelně i během sezony, takže to není tak, že bych si Ordinaci pustil jen teď během karantény. Doma to prožíváme," usmívá se pelhřimovský rodák.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Libor Šulák.

Provizorně vybudovaná hokejová hala v Olympijském sportovním centru, v níž národní tým odehraje skupinu A, Šuláka mile překvapila. Stejně jako kvalita ledu. „Je dokonce lepší než v pražské O2 areně při Českých hrách. Tam bylo velké vedro a led byl hned po začátku špatný, měkký," srovnává ofenzivní zadák.

Hlavu si nedělá ani z šatny, která není zděná, ale od těch ostatních je oddělena jen mobilními deskami. A navíc jí chybí strop, což už Šulák zažil i před třemi lety na šampionátu v dánské Kodani.

„Až budou při zápasech v hale jen dva týmy, bude slyšet, když někdo ve vedlejší kabině zvedne hlas. Budeme si na to muset dávat pozor," uvědomuje si Šulák.

V Rize bude startovat už na svém třetím světovém šampionátu, kromě MS 2018 v Dánsku, zažil o rok předtím i turnaj v Paříži. „Mentálně se cítím líp než tehdy na svém prvním mistrovství. Už taky nejsem nejmladší, takže nervozita by měla jít stranou," soudí Šulák, jenž by rád dostal prostor i v přesilových hrách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Šulák během tréninku hokejové reprezentace.

„Když se tak stane, využiju ho naplno. Hlavně ať už šampionát začne, už se na to těším. Jen je škoda, že v halách nebudou diváci. Kulisa turnaje tím utrpí," míní.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama