Hlavní obsah

Porážka by měla mladíkům přinést probuzení

KAMLOOPS

Probudit české hokejisty do 20 let by měla porážka se Švédy na šampionátu v Kanadě. "Nemohl jsem hráče na ledě vůbec poznat, začali zbrkle a po rychle obdržených brankách hráli bázlivě. Dlouho jsme je marně nabádali, aby do zápasu dali víc. Snad jim ta prohra pohne myšlením, aby si uvědomili, že bez dodržení taktických pokynů nikam nedojdou," řekl trenér Radim Rulík.

Článek

"V kabině jsme si řekli, že chceme dobře bránit a na ledě to vypadalo jinak. Pověděli jsme si, že nebudeme faulovat a hráli jsme pořád v oslabení. Musíme si vše srovnat v hlavě, a dělat to, co nám řekne trenér. Všichni se musejí zamyslet nad tím, co a kde mají hrát, a plnit tu funkci v týmu, kterou mají," doplnil kouče útočník Vladimír Sobotka.

V nelehké pozici se při vyložených švédských šancích ocitl brankář Marek Schwarz, který utkání nedochytal. "Než jsem si stačil pořádně sáhnout na kotouč, prohrávali jsme o dva góly. Kluci zřejmě přemotivovaní a netakticky odkrývali prostory kolem branky. Švédové měli řadu přečíslení a když jsme s tím po pauze chtěli něco udělat, přišla třetí branka v naší síti. Pak už jsem jen mohl doufat, že změna brankářů bude pro mužstvo impuls. Naše hra se skutečně zlepšila, jenže na obrat bylo pozdě," uvedl pro Český rozhlas.

Ve čtvrtek se mladíci stěhovali do Kelowny, kde v sobotu brzy ráno našeho času hrají se Slováky a jedině bodový zisk z tohoto střetnutí je udrží ve hře o medaile.

Reklama