Hlavní obsah

V nominaci Švédska na liberecký turnaj je osm mistrů světa

STOCKHOLM

Osm hokejistů, kteří se v květnu radovali v Rize z titulu mistrů světa, zařadil kouč Bengt-Ake Gustafsson do nominace Švédska na první turnaj seriálu Euro Hockey Tour, který se na přelomu srpna a září uskuteční v Liberci. Přemožitelé české reprezentace ve finále světového šampionátu přicestují na sever Čech pouze s jediným nováčkem, kterým je brankář Johan Backlund z Leksandu.

Foto: čtk

Ilustrační foto.

Článek

Zlaté medaile z Rigy mají ve své sbírce brankář Daniel Henriksson, obránci Andreas Holmqvist, Magnus Johansson, Kenny Jönsson a útočníci Mika Hannula, Tony Martensson, Fredrik Emvall a Nicklas Bäckström. Jönsson a Hannula, který se v Lotyšsku zviditelnil i brutálním faulem na Sidneyho Crosbyho, navíc vyhráli také olympijské hry v Turíně.

Vedle zkušených hráčů povolal Gustafsson na první reprezentační akci nové sezóny i řadu mezinárodně neostřílených hokejistů. Hned šestice hráčů z jedenadvacetičlenného výběru má totiž na svém kontě pouze jedno utkání v dresu národního mužstva.

Švédští hokejisté se na úvod EHT utkají ve čtvrtek 31. srpna v Linköpingu s Ruskem. Poté se přesunou do Česka, kde se v sobotu utkají s domácí reprezentací a v neděli zakončí turnaj severským derby s Finskem.

Nominace Švédska:
Brankáři:
Johan Backlund (Leksand), Daniel Henriksson (Färjestad),
obránci:
Magnus Johansson, Andreas Holmqvist (oba Linköping), Hans Jonsson, Tobias Viklund (oba MODO Hockey), Anton Stralman (Timra), Jan Sandström (Lulea), Kenny Jönsson (Rögle),
útočníci:
Mika Hannula, Johan Davidsson, Stefan Pettersson (HV 71), Tony Martensson, Fredrik Emvall (oba Linköping), Mathias Mansson, Nicklas Bäckström (oba Brynäs), Per Hallin, Fredrik Warg (oba Timra), Andreas Johansson (Färjestad), Karl Fabricius (Lulea), Kenneth Bergqvist (Mora).

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec