Hlavní obsah

Rusko - Finsko 3:2 SNŠvédské hokejové hry: Rusové vyhráli až po nájezdech

Hokejisté Ruska zdolali na úvod Švédských her doma v Jaroslavli Finsko 3:2 po samostatných nájezdech a v souboji dvou nejlepších týmů Euro Hockey Tour zvýšili svůj náskok na pět bodů. Zápas rozhodl až v deváté sérii rozstřelu Dmitrij Kagarlickij, který proměnil tři ze svých čtyř pokusů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin střílí vítězný gól českého týmu v utkání s Finskem (ilustrační foto)

Článek

Domácí sborná byla v první třetině aktivnější a i díky třem přesilovkám v rychlém sledu nebezpečnější, jenže už po 28 vteřinách ztrácela. Skóre otevřel tečující Ojamäki. Na začátku páté minuty bylo vyrovnáno: Zernov našel místo střely nádhernou bekhendovou nahrávkou Michejeva a ten nezaváhal.

Následovala postupně tři vyloučení na finské straně, stavem však do první přestávky nepohnula ani jediná početní výhoda Seveřanů, z níž si ještě část přenesli do druhého dějství. V něm se skóre nezměnilo, přestože Finové hráli další tři přesilové hry.

Rusové se znovu radovali ve 45. minutě, kdy Michejev obral o puk na útočné modré čáře Virtanena a prostřelil Vehviläinena. Vedení ale sborná neudržela a při power play devět sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal střelou od modré čáry Lehtonen.

Domácí v prodloužení neproměnili přesilovku při Eronenově trestu, ale v dramatickém vyvrcholení v nájezdech se nakonec radovali díky Kagarlickému.

Švédské hokejové hry v Jaroslavli, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - Finsko 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. I. Michejev (Zernov, Šumakov), 45. I. Michejev, rozhodující sam. nájezd Kagarlickij - 1. Ojamäki (M. Lehtonen, Junttila), 60. Lehtonen (Eronen, Joonas Nättinen). Rozhodčí: Pešina, Hejduk (oba ČR) - Šišlo, Šalagin (oba Rus.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 9046.
Rusko: Konovalov - Arzamascev, Vasilevskij, Rafikov, Jelesin, Bereglazov, Zub, Mironov, J. Kulik - Kagarlickij, Šipačov, Nikoncev - Šumakov, Zernov, I. Michejev - Kuzmenko, Svetlakov, Okulov - Denisenko, Kadějkin, Burdasov - Alexejev. Trenér: Ilja Vorobjov.
Finsko: Vehviläinen - M. Lehtonen, Kaski, Eronen, Näkyvä, Virtanen, Leskinen, Friman, Laaksonen - Junttila, Ruohomaa, Ojamäki - Pesonen, Kalapudas, Leskinen - Hakulinen, Tyrväinen, Joonas Nättinen - J. Sallinen, Björninen, Luostarinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Více o utkání Česko - Švédsko čtěte ZDE

Reklama

Související témata: