Hlavní obsah

Že jsem v přípravě dlouho? Nevadí mi to, aspoň nepřibírám, culí se Zohorna. Nervozitu necítí

Před rokem slavil v brněnské DRFG Areně extraligový titul, teď se ve známém prostředí pere o start na mistrovství světa v Bratislavě. Hokejový útočník Hynek Zohorna, který prožil povedenou sezonu v Lahti, si zahrál na domácích Carlson Hockey Games už ve čtvrtek proti Finům a v české sestavě by neměl chybět ani proti mistrům světa ze Švédska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační útočník Hynek Zohorna během tréninku.

Článek

Čekáte hodně ostrý test?

Mají v týmu 16 hráčů z NHL a bude to něco jiného, určitě pořádná prověrka před mistrovstvím světa. Fiňáci tam neměli možná ani jednu takovou posilu, všechny jim dorazí až na šampionát, takže o to těžší zápas to bude.

Nastoupit byste měl ve formaci s Jiřím Sekáčem a bratrem Tomášem.

Už jsme spolu v přípravě hráli a funguje nám to. (úsměv)

S nejmladším bratrem Radimem se ale kvůli jeho zdravotním problémům na střídačce ani v kabině nepotkáte.

Ve středu měl nějaké střevní potíže, byl u doktora a dostal dvě infuze. V pátek mu měly přijít výsledky a dozví se, jestli tam měl třeba zánět. Léčí se teď doma.

V Brně jste řadu let působil. Přepadla vás nostalgie?

Hned mi to připomnělo, kde jsem měl svoje místo a postavené hokejky, když jsem šel na led. Sedm let jsem si je bral pořád zleva, teď jsem je měl vpravo. Kluci tady mají super zázemí.

Nominace na MS se blíží. Cítíte nervozitu? Kádr je široký...

Jdu od zápasu k zápasu a nekoukám na to, co bude. Na to se soustředím. Nervózní nejsem a mám čistou hlavu.

Sledujete vývoj u dalších možných posil z NHL?

Čeká se na kluky z Bostonu Davida Pastrňáka, Davida Krejčího a Tomáše Hertla ze San Jose. Oba týmy mají sérii 2:2 na zápasy, takže uvidíme, jak to bude po tomhle týdnu.

V přípravě na šampionát jste dlouho, k týmu jste se připojil začátkem dubna. Jak je to pro vás těžké?

Je to dlouho, ale aspoň nepřibírám (smích). Jsem pořád v tempu a nijak mi to nevadí. Je to lepší než se připravovat sám. A jsem na to zvyklý z Komety, s kterou jsme hráli vždycky do půlky dubna.

Pro příští sezonu jste se domluvil na spolupráci s Chabarovskem. Co rozhodlo pro Amur a KHL?

Chtěl jsem zkusit Rusko, navíc vyhrála touha působit v Amuru jako bratrské duo. Bude nás tam pět kluků z Česka a já se na to moc těším. Brácha už je tam pátou sezonu, takže mi pomůže překonávat časové posuny a podobně. Lítání se ale nebojím.

Řešil jste i jiné varianty?

Měli jsme s bráchou nabídky i z jiného klubu, ale nakonec jsme se rozhodli pro Chabarovsk. Myslím, že nám to pomůže. Známe se, bude tam pět Čechů, žádný Kanaďan, Fin, Švéd nebo Fin. O to je to lepší, bude možné si udělat svoji pohodu.

Reklama

Související témata: