Hlavní obsah

Po třech letech znovu v Plzni! Reprezentace vyzve úřadující mistry světa

Praha

Po více než třech letech se česká hokejová reprezentace opět představí v mezistátním duelu v Plzni. V jediném utkání, které sehrají do konce kalendářního roku v domácím prostředí, přivítají svěřenci trenéra Miloše Říhy staršího ve čtvrtek 12. prosince v zahajovacím zápase Channel One Cupu úřadující mistry světa Finy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oliwer Kaski z Finska a Jakub Krejčík z Česka.

Článek

„Jsem přesvědčen, že utkání s mistry světa si fanoušci nenechají ujít," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„Zvlášť, když finští hokejisté vybojovali titul s mužstvem, v němž převládali hokejisté z nejvyšší domácí soutěže. Jako tradičně se můžeme těšit na jejich rychlý, na vynikajícím bruslení založený hokej," dodal Král.

Vstupenky půjdou do volného prodeje na serveru hokejkaticket.cz ve středu 2. října. Cena lístku na stání činí 290 korun, vstupenky na sezení se pohybují v cenové hladině od 430 do 490 korun. Děti do 140 cm výšky mohou na zápas již za 180 Kč, vozíčkáři s doprovodem mají – do vyčerpání kapacity pro ně určených míst – vstup zdarma.

Čeští resp. českoslovenští hokejisté sehráli v Plzni dosud třináct zápasů s bilancí jedenácti výher, jedné remízy a jedné porážky. Poprvé národní tým vyzval v západočeské metropoli v říjnu 1956 Švédy (3:2), naposledy v listopadu 2016 stejného soupeře porazil 6:3.

Reklama

Související témata: