Hlavní obsah

V dresu Ruska se na Karjale představí i Kuzmenko a Kajumov. Změny u Seveřanů

Moskva

Nominaci hokejistů Ruska na turnaj Karjala v Helsinkách doplnili Andrej Kuzmenko z Petrohradu a Artur Kajumov z Jaroslavle, jehož čeká debut v dresu sborné. Naopak na turnaji se nepředstaví další útočník Pavel Porjadin z Nižněkamsku, který byl přeřazen do ruského olympijského výběru pro Německý pohár v Krefeldu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruští hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Rusové začnou Karjalu ve čtvrtek proti domácímu Finsku. O dva dny později je čeká souboj se Švédskem a v neděli uzavřou vystoupení proti české reprezentaci.

Trenér Švédů udělal tři změny

Ke třem změnám v nominaci musel sáhnout trenér Švédů Johan Garpenlöv. Na první akci Euro Hockey Tour v sezoně se nepředstaví útočníci Dennis Rasmussen z Magnitogorsku, Dennis Everberg z Rögle a Gustav Rydahl z Färjestadu. Nahradili je Max Friberg z Frölundy, Linus Johansson z Färjestadu a Emil Sylvegard z Malmö.

Rydahl přišel o možnost debutovat ve švédské reprezentaci. Premiéry se naopak dočká Friberg, takže v kádru zůstalo celkem pět nováčků. Dalšími jsou brankář Christoffer Rifalk s obráncem Niklasem Hanssonem z Rögle a jiní beci Olle Alsing z Djurgaardenu, Arvid Lundberg ze Skelleftey.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek doma v Leksandu proti české reprezentaci. O dva dny později po přesunu do Helsinek nastoupí proti Rusku a na závěr v neděli je čeká severské derby proti Finsku.

Finové s jednou náhradou

Jednu změnu musel udělat trenér Finů Jukka Jalonen. Útočníka Jereho Sallinena z IFK Helsinky nahradil jeho klubový spoluhráč Teemu Turunen.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek proti Rusku. O dva dny později změří síly s českou reprezentací a v neděli uzavřou vystoupení v severském derby proti Švédsku.

Reklama

Související témata: