Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 3:4Švédové v Moskvě udolali sbornou

Na čtvrtý pokus to vyšlo! Švédští hokejisté vstoupili do Channel One Cupu v Moskvě výhrou nad domácím Ruskem 4:3 a připsali si na úvod druhého turnaje Euro Hockey Tour první vítězství v sezoně. Dostali se tak v tabulce před Rusko, které má na kontě pouhé dva body.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Andrej Kuzmenko zkouší vyzrát na švédského gólmana Larse Johanssona.

Článek

Švédové se ujali vedení ve čtvrté minutě, kdy při vyloučení Mironova využil přesilovku Petersson. Po přihrávce Pääjärviho překonal z pravého kruhu Samonova střelou do bližšího horního rohu branky. V čase 11:43 zvýšil povedenou střelou Brodin.

Tříbrankový náskok získali Seveřané po 108 sekundách druhé části, kdy se trefil z levého kruhu Strömwall a Samonova vystřídal brance sborné Sorokin. Na konci druhého dějství překonal Johanssona jako první Šipačov a v 52. minutě snížil na rozdíl jedné branky Kaprizov.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Gólová radost švédských hokejistů v Moskvě.

Hned za 39 sekund vrátil Švédsku dvoubrankový náskok Zaar a v 54. minutě už jen zkorigoval výsledek v přesilové hře opět Kaprizov. Švédové oplatili Rusku listopadovou porážku z Helsinek 4:5 po samostatných nájezdech.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - Švédsko 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky: 37. Šipačov (Kuzmenko, Mironov), 52. Kaprizov (Rafikov, Grigorenko), 54. Kaprizov (Šipačov, Slepyšev) - 4. A. Petersson (Pääjärvi, L. Johansson), 12. Brodin (Händemark), 22. Strömwall, 53. Zaar (Rasmussen). Rozhodčí: Heikkinen, Vikmar (oba Fin.) - Bersenov, Judin (oba Rus.). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 12 680.
Rusko: Samonov (22. I. Sorokin) - Vojnov, Něstěrov, Ožiganov, Rafikov, Mironov, Marčenko, Dronov, Ljamkin - Kaprizov, Šipačov, Grigorenko - Burdasov, Tkačov, Kuzmenko - Žafjarov, K. Semjonov, Barabanov - Ketov, P. Karnauchov, Slepyšev - Jakimov. Trenér: Alexej Kudašov.
Švédsko: L. Johansson - Lööv, Wikstrand, Hansson, Dahlbeck, Tömmernes, E. Johansson - Strömwall, Ljungh, Pääjärvi - Bristed, Rydahl, Bromé - Zaar, Rasmussen, A. Petersson - Brodin, Händemark, Sylvegard. Trenér: Johan Garpenlöv.
Utkání Česko - Finsko najdete zde.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Česko 9 25 : 19 16
2 Švédsko 9 26 : 23 16
3 Finsko 9 21 : 22 14
4 Rusko 9 22 : 30 8

Reklama

Související témata: