Hlavní obsah

Rusové na Karjale vyrukují se samými mladíky! S jakou sestavou přijdou Češi?

Moskva

Hokejová sborná bude na listopadovém Karjala Cupu v Helsinkách startovat s výběrem do 20 let. V sedmadvacetičlenné nominaci Rusů jsou výhradně hráči ročníků 2000 a 2001. Podle prezidenta ruského svazu Vladislava Treťjaka poslouží úvodní akce seriálu Euro Hockey Tour mladému týmu jako součást přípravy na juniorské mistrovství světa, které se uskuteční na přelomu roku v Edmontonu. Mužstvo ve Finsku také povede kouč dvacítky Igor Larionov.

Foto: Sport.cz

Nový kouč ruské sborné Valerij Bragin mužstvo na Karjale nepovede.

Článek

"Start na turnaji Karjala bude pro tým skvělá mezinárodní zkouška. Mladí hráči navíc získají i odpovědnost, neboť budou budou hrát jako (seniorský) reprezentační tým," uvedl Treťjak na oficiálním svazovém webu.

Hráči si navíc vyzkouší život v "bublině", který je čeká i na juniorském MS. I v Helsinkách budou mít hokejisté omezený pohyb jen mezi hotelem a Hartwall arénou, kde se bude turnaj hrát. Zápasy budou také až na výjimku pro domácí výběr bez diváků. "Takže to bude dobrá příprava i po mentální stránce," řekl Treťjak.

Rusové se rozhodli vyslat na sever Evropy mladé hráče i proto, že řada starších měla v minulých dnech či týdnech zdravotní problémy. "Mnoho z nich mělo koronavirus, někteří s komplikacemi, jiní se stále zotavují. Většina starších hráčů v této situaci uvítá (reprezentační) přestávku. Na dalším turnaji Euro Hockey Tour už určitě budou hrát," podotkl šéf ruského hokeje.

Ruští hokejisté do turnaje vstoupí ve čtvrtek 5. listopadu, kdy se utkají s domácím Finskem. V sobotu nastoupí proti Švédsku a v neděli proti českému výběru, jehož složení oznámí reprezentační trenér Filip Pešán příští týden ve čtvrtek. Tým by měli tvořit hráči ze zahraničních soutěží, extraligová mužstva totiž mají s ohledem na vládní opatření kvůli šíření koronaviru omezené tréninkové podmínky.

Nominace hokejistů Ruska na turnaj Karjala v Helsinkách (5.-8. listopadu):
Brankáři: Jaroslav Askarov (Petrohrad), Artur Achťamov (Kazaň), Vsevolod Skotnikov (CSKA Moskva).
Obránci: Kirill Kirsanov, Jegor Šechovcov (oba Petrohrad), Artěmij Kňazev (Kazaň), Dmitrij Kostěnko (Togliatti), Šakir Muchamadullin (Ufa), Ivan Rogov (Čerepovec), Nikita Sedov (Soči), Daniil Čajka (CSKA Moskva), Semjon Čisťakov (Omsk).
Útočníci: Daniil Alalykin, Rodion Amirov, Danil Baškirov (všichni Ufa), Vasilij Podkolzin, Jegor Spiridonov, Marat Chusnutdinov (všichni Petrohrad), Jegor Afanasjev, Tachir Mingačjov (oba CSKA Moskva), Arsenij Gricjuk, Jegor Činachov (oba Omsk), Zachar Bardakov (Podolsk), Maxim Berjozkin (Jaroslavl), Maxim Grošev (Nižněkamsk), Dmitrij Zlodějev (Dynamo Moskva), Ilja Safonov (Kazaň)

Reklama

Související témata: