Hlavní obsah

Absentér Sýkora mě namíchnul, ale nechci vyhrožovat, říká Hadamczik

Chtěl ho, nemá ho. Trenér národního týmu se Petra Sýkory z Davosu nedočkal. Nejlepší střelec švýcarské ligy se v těchto dnech v reprezentaci neukáže. Jedenatřicetiletý snajpr s famózní střelou před čtrnácti dny řekl, že dá přednost klubu pod Alpami. Útočník s vizitkou: 31 zápasů a 32 bodů. „Oznámil mi, že chce jet, ale klub nechce, aby jel. On v tom klubu chce hrát, takže nepojede,“ řekl na srazu národního týmu kouč Alois Hadamczik.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Petr Sýkora ještě v dresu Pardubic.

Článek

Jak jste reagoval na tuto odpověď? Že trenér národního mužstva a národní mužstvo taky chce, aby jel, ale on dal přednost klubu. Je to jeho věc. Poté se nemá cenu tím zabývat.

Zavřel si Sýkora u vás dveře do reprezentace? Je pravda, že mě to namíchlo. Sýkora je osobnost týmu... “Trenére, jsem Čech, chci reprezentovat, chci být na to pyšný, chci jet.“

Zval jste ho už na listopadovou Karjalu?

Při prvním turnaji se mu narodilo dítě, to jsem chápal. Měl své psychologické a rodinné záležitosti. Ale teď mě jeho přístup zklamal, chtěl jsem ho v týmu.

A ony dveře? Neřekl bych, že by je měl zavřené. Víte, člověk pozná tolik věcí. Když bude do konce sezóny střílet, jak střílí, tak se tím určitě budeme zabývat. Já tu nejsem od toho, abych někomu vyhrožoval a říkal, že má zavřené dveře. Nechci takto arogantně rozhodovat.

Trenér Alois Hadamczikfoto: ČTK/David Veis

Pokud bude předvádět kvalitní výkony, tak šanci má?

Když nebude mít nadstandardní výkonnost, tak to je jiné. Když bude jeho výkonnost nadstandardní, tak český národ potřebuje takové hráče.

Jste zklamaný takovým přístupem? Vážím si toho, že je zase upřímný, lepší než se vymlouvat. Kluci se naučili zavolat. Třeba Lukáš Kašpar mi volal. „Trenére, čtyři zápasy hraji pod injekcemi, bolí mě třísla.“

Reklama