Hlavní obsah

Z nominace hokejistů Švédska vypadli beci Lundkvist a Persson

Stockholm

Další dvě změny v nominaci na listopadový turnaj Karjala v Helsinkách musel udělat trenér švédských hokejistů Johan Garpenlöv. Obránce Nilse Lundkvista z Luley a Joela Perssona z Växjö nahradili Eric Martinsson z jönköpingského HV71 a Pontus Näsén z Oskarshamnu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Již dříve z kádru vypadli bek Arvid Lundberg ze Skelleftey a útočník Gustav Rydahl z Färjestadu a nahradili je Andreas Wingerli ze Skelleftey a v ofenzivě Gustav Backström z Örebra. Tým také doplnil zadák John Nyberg z Brynäs Gävle.

Čtyřiadvacetiletý Näsén může v reprezentaci debutovat a celkem je nyní v týmu devět nováčků. Dalšími jsou brankář Niklas Rubin s obráncem Mattiasem Norlinderem z Frölundy, další bek Adam Ollas Mattsson z Malmö, Wingerli a útočníci Jonatan Berggren s Jesperem Frödénem ze Skelleftey, Jonathan Dahlén z Timry, Pontus Holmberg z Växjö a Backström. Lundkvist o možnost premiéry přišel.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek duelem s českou reprezentací od 13:30. O dva dny později nastoupí proti Rusku a v neděli v derby proti Finsku.

Reklama

Související témata: