Hlavní obsah

Severské derby ovládli Švédové a ujali se vedení v turnaji

Moskva

Švédští hokejisté porazili ve svém druhém utkání na Channel One Cupu v Moskvě severského rivala Finsko 4:1. Dva góly vítězů dal v druhé třetině v rozmezí osmi minut útočník Oscar Lindberg, poražení se prosadili až v samém závěru za stavu 0:3. Švédové vystřídali Finy v čele tabulky druhého turnaje Euro Hockey Tour, v neděli se utkají s českým týmem.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Švédové převálcovali Finy a ujali se vedení v turnaji.

Článek

Finové, kteří na úvod porazili ve čtvrtek české hokejisty, byli v úvodní dvacetiminutovce výrazně aktivnější, jenže ztroskotávali na pozorně chytajícím Lindbäckovi. Švédský brankář odolal hned zkraje ve dvou oslabeních po sobě, nepřekonal ho ani z kruhu zakončující Puustinen. Na druhé straně zahrozil Pääjärvi, ale i strážce finské branky Juvonen byl připravený. Karlström v 16. minutě těsně minul.

Začátek druhé třetiny přinesl již čtvrtou početní výhodu Finska, i tentokrát ale bez gólového efektu. Před polovinou zápasu museli poprvé do čtyř také Finové. Nejprve dokázali sami zahrozit - přečíslení dva na jednoho však nevyužili. O chvilku později je promarněná možnost musela o to více mrzet.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

V severském derby byli úspěšnější Švédové a vystřídali Finy v čele tabulky Channel One Cupu.

Pettersson vypálil z kruhu, clonící Kempe ztížil zákrok Juvonenovi, jemuž puk vypadl a než se stihl zorientovat, Lindberg ho u levé tyčky propasíroval za brankovou čáru. Stejný hráč zůstal v 38. minutě zcela zapomenutý na místě, odkud zlomil bezbrankový stav, precizní přihrávkou ho našel Holm a zakončení už bylo pro Lindberga snadnou záležitostí.

Při kratší přesilovce v úvodu třetího dějství mohl Lindberg zkompletovat hattrick, když se znovu u levé tyčky šikovně dostal k zakončení, ale trefil Juvonena do masky. Pojistka přišla ve 48. minutě, kdy Frödén skóroval z kruhu parádně zápěstím do horního rohu branky.

Lindbäck nakonec čisté konto neudržel. Finové se prosadili v 57. minutě při přesilovce, kterou ještě umocnili hrou bez brankáře. Jejich power play pak ale využili ke čtvrté brance také Švédové, když skóre uzavřel Kempe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: