Hlavní obsah

Pešán kapitána teprve určí. Do elitního útoku složil tři sparťany

Praha

Nakonec jen 24 českých hokejistů odletí po dvou trénincích národního týmu na holešovickém ledě na turnaj Karjala. Středeční souboj se Švédy v Linköpingu a víkendové zápasy proti Finsku a Rusku v Helsinkách otevřou novou reprezentační sezonu, přičemž jejím prvním vrcholem budou už za tři měsíce ZOH v Pekingu.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Trenér Filip Pešán při přípravě národního týmu

Článek

„Právě na Karjale otestujeme některé hráče, kteří mají šanci jet na olympiádu. Ve výběru je i řada mladých kluků, kteří by v budoucnu měli patřit ke stálícím národního týmu," řekl trenér Filip Pešán, který při absenci nemocného Milana Gulaše ale musí teprve určit kapitána. „Do úvahy přicházejí ti nejzkušenější, kteří už mají na mezistátní scéně něco odehráno," naznačil.

„Měli jsme v týmu původně čtyři lídry nejen věkem, ale i zkušeností. Teď nám zůstali tři a mezi ně rozdělíme kapitánské céčko a pozice asistentů Když bych měl být konkrétní, tak jde o Kubu Jeřábka, Michala Řepíka a Matěje Stránského," sdělil Právu kouč národního týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté české reprezentace (zleva) Milan Gulaš, Martin Zaťovič a Jakub Jeřábek.

Gulaš přitom měl být v reprezentaci poprvé od prosince 2019. „Nedorazil teď ze zdravotních důvodů a uvidíme, zda se s generálním manažerem Nedvědem rozhodneme ho nominovat i v prosinci na Channel 1 Cup, abychom naplnili předsevzetí, že hráče z Evropy, o nichž uvažujeme jako o adeptech olympiády, chceme vidět v ostrém turnaji. Ale to bych teď předjímal. Vybírat budeme jen hráče, kteří udělají vše pro to, aby národní tým byl úspěšný," sdělil trenér.

Jako čtrnáctého útočníka po Gulašově omluvence chtěl původně nominovat litvínovského Patrika Zdráhala. „Prožívá perfektní období v extralize, ale bohužel nám nedohrál nedělní zápas v Plzni. Nakonec jsme se rozhodli, že když není Zdráhal, nebude už nikdo další a velký prostor dostanou kluci, co jsou tady," řekl reprezentační trenér, jenž nečekaně složil první lajnu ze sparťanů.

„Postavíme útok Řepík, Kaše, Chlapík. Sice spolu v klubu nehrají, ale mně takhle k sobě sedí a reprezentace je přece jen něco jiného je něco jiného než ta klubová úroveň," naznačil Pešán. Ohledně využití brankářů byl o něco zdráhavější, protože vnímá, že Štěpán Lukeš přes výborné statistiky poslední dobou v extralize nechytal. „Dohodnu se ještě s trenérem brankářů Orctem o nějakém systému nasazování gólmanů. Budeme chtít, aby Štěpán potrénoval, ale určitě i on na turnaji něco odchytá," ujistil Pešán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík ze Sparty Praha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články