Hlavní obsah

Nebylo to špatné, ale nevyvarovali jsme se faulů, litoval Růžička

Čeští hokejisté v úvodním zápase turnaje Karjala proti domácímu Finsku doplatili přesně na to, čeho se trenér Vladimír Růžička bál. Dopoledne před utkáním uvedl, že pokud chce reprezentace uspět, musí se vyvarovat faulů a hrát disciplinovaně. Večer ale národní tým dvakrát inkasoval v oslabení a prohrál 1:2.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Český útočník Jakub Lev na finského brankáře Juhu Metsolu nevyzrál. Zcela vpravo je zadák Atte Ohtamaa.

Článek

"Výsledek není špatný, ale rozhodlo přesně to, čeho jsme se obávali. Že budeme vylučovaní a budeme inkasovat v oslabení. A to se potvrdilo. Jinak kluci odehráli dobrý zápas, na můj vkus jsme ale měli málo šancí," řekl Růžička novinářům a ocenil obrannou hru. "Kluci makali a nechali tam všechno. Kvituju, že tam byla obrovská bojovnost a stačili jsme soupeři bruslařsky," podotkl.

Zbytečné fauly jej ale mrzely, tři z šesti českých vyloučení byly za fauly v útočném pásmu. "Máme s nimi dlouhodobě problém. Hráče na to upozorňujeme, ale v zápase je to těžké. Hráč bojuje, chce získat puk a udělá faul. Nesmí se to ale stávat. My se tím dostáváme do problémů a soupeř do tlaku," uvedl jednapadesátiletý kouč.

Reprezentace odjela do Finska s mezinárodně nezkušeným kádrem, ve kterém je sedm nováčků. Čtyři z nich hráli ve čtvrtek. "Nebylo to špatné, ale udělali jsme tam hodně chyb, na kterých musíme zapracovat a zlepšit se do soboty," řekl trenér. Ocenil výborný výkon brankáře Pavla Francouze. Opora Litvínova nastoupila poprvé v Euro Hockey Tour a připsala si 21 zákroků.

V koncovce Růžičkovi chyběl větší klid. "Na tréninku to celkem funguje, ale přenést to do zápasu není jednoduché. Chybí mi tam takový klid. Zaseknutí puku v útočném pásmu a čekat na hráče z druhé vlny. Dát mu to do tandemu. Nebo udělat kličku od mantinelu do středu," uvedl Růžička a potvrdil, že v sobotním zápase proti Švédsku by se do hry měli dostat hráči, kteří proti Finsku seděli na tribuně.

Porazí čeští hokejisté v sobotním utkání turnaje Karjala tým Švédska?
Ano
61,2 %
Ne
38,8 %
Celkem hlasovalo 1895 čtenářů.

Reklama

Související témata: