Hlavní obsah

Trofej pro vítěze Channel One Cupu hokejisté nemají. Dorazí poštou, nebo ji přivezou Rusové

Praha

Nově vybudovaný moskevský Ledový palác bude v květnu hostit MS a čeští hokejisté by se nezlobili, kdyby pro ně dopadlo stejně jako první velká mezinárodní akce v této hale. Channel One Cup totiž národní tým ovládl, což se ale hráči dozvěděli teprve na letišti. K triumfu jim pomohlo podvečerní vítězství Švédů nad Finy.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Trofej pro vítěze letošního Channel One Cupu si čeští hokejisté neužili, do Prahy dorazí později.

Článek

Trofej pro vítěze zatím zůstala v Moskvě, a buď dorazí do Prahy poštou, nebo ji do Česka přivezou Rusové, až přijedou k únorovým zápasům evropské hokejové tour. Pro sbornou byl šok, že na prestižním domácím turnaji skončila až poslední. Přitom v sobotu nasázela Finům osm gólů, utkání ale ovlivnily žaludeční potíže hráčů Suomi po bagetách, které dostali po příletu ke svačině.

Místo pro komplex v Parku legend, v němž jsou vedle hlavní ledové plochy i dvě tréninkové, se uvolnilo zbořením objektů v továrenské čtvrti. Od začátku sezóny je domovským stánkem moskevského Dynama, někteří čeští reprezentanti působící v KHL tak prostředí poznali už během ligových zápasů. „Při derby se mi moc líbil, teď se nám tam dařilo a rád bych v něm zažil i mistrovství světa," říkal útočník moskevského Spartaku Lukáš Radil.

Ledový palác zvenku výzdobou připomíná nákupní centrum, uvnitř je to ale hokejový svatostánek se vším všudy. „Bylo fajn osahat si prostředí před šampionátem, abychom věděli, jak reagovat třeba na menší počet zásuvek nebo jak zvětšit trenérský kamrlík. Kdybychom měli mít stejnou kabinu i na mistrovství, bude to dobré," citoval web hokej.cz maséra a kustoda Zdeňka Šmída.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.