Hlavní obsah

Rusko - Finsko 1:3Finové vyhráli v EHT na ledě Ruska a přeskočili ho v tabulce

Moskva

Hokejisté Finska zvítězili v Euro Hockey Tour v Moskvě nad Ruskem 3:1 a přeskočili sbornou na druhém místě v tabulce. Hosté rozhodli dvěma góly v závěru druhé třetiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

První velkou šanci zápasu měl Pulkkinen, který v šesté minutě ujel domácím zadákům, sám proti Varlamovovi zkusil zakončit střelou mezi betony, ale neuspěl. Ke gólu mu nepomohl ani druhý pokus při dorážce. Minutu a půl nato šla do vedení sborná zásluhou Vojnova, jenž od modré čáry propálil Koskinena.

Již v 10. minutě přišli Finové s odpovědí, když Komarov pohotově doklepl Varlamovem vyražený kotouč. Šipačov pak ještě před přestávkou prováhal možnost vrátit vedení domácím a svěřence kouče Olega Znaroka to mohlo v dalším průběhu hodně mrzet.

Varlamov sice ve druhém dějství kouzlil proti Kivistömu a Pulkkinenovi a na druhé straně Jakupov rozezvučel za Koskinenovými zády povedenou střelou brankovou konstrukci, ale pak už se dočkali Finové. Aho na začátku 37. minuty překvapil v pádu Varlamova, navíc vteřinu před sirénou se trefil z kruhu pro vhazování nechytatelně Pulkkinen.

Sborné nepomohla ani závěrečná power play, přestože Plotnikov se během ní ocitl sám před Koskinenem. Rusové budou mít příležitost k nápravě v sobotní odvetě opět v Moskvě.

Euro Hockey Tour v Moskvě:
Rusko - Finsko 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Vojnov (Plotnikov, Kalinin) - 10. Komarov (Rantanen, Markus Granlund), 37. Aho (Ahonen), 40. Pulkkinen (Ahonen). Rozhodčí: Hodek, Pešina (oba ČR) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 10 420.
Rusko: Varlamov - Antipin, Čudinov, Jemelin, Vojnov, Jakovlev, Bělov, Zajcev, Bereglazov - Plotnikov, Kalinin, Tělegin - Dadonov, Šipačov, Tichonov - Jakupov, Galuzin, Širokov - Šalunov, Burmistrov, Averin. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Koskinen - Hietanen, Jaakola, Salmela, Kivistö, Kukkonen, Melart, Ahonen, Virtanen - Komarov, Markus Granlund, Rantanen - Pyörälä, Koskiranta, Aho - J. Sallinen, T. Sallinen, Pulkkinen - Erkinjuntti, Malinen, Jormakka - I. Filppula. Trenér: Kari Jalonen.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Švédsko 12 38 : 33 23
2 Finsko 12 27 : 29 19
3 Česko 12 32 : 37 16
4 Rusko 12 35 : 33 14

Reklama

Související témata: