Hlavní obsah

Uspějí Češi na Švédských hrách? Tým je dost silný, ujišťuje hvězda Pirátů

Praha

Hrál na domácím mistrovství světa v Praze, od té doby ale Michal Vondrka v sestavě národního týmu chyběl. Nefiguroval ani v původní nominaci na Švédské hokejové hry, po onemocnění plzeňského kanonýra Dominika Kubalíka se však chomutovský útočník dodatečné pozvánky dočkal.

Vladimír Růžička mladší je poprvé v reprezentaci.Video: Sport.cz

 
Článek

„Na Michala jsme pomysleli až v poslední chvíli, kdy nám vypadl hráč z první pětky. Tím, že nám vypadl elitní střelec, zvolili jsme jeho, aby nám mohl hrát v první lajně. Michalovi se extrémně daří, má výbornou sezónu a chuť," vysvětlil reprezentační trenér Josef Jandač, proč se rozhodl narychlo povolat právě zkušeného forvarda Pirátů.

„Pozvánka mě příjemně překvapila. Už jsem tady nějaký čas nebyl. Těšil jsem se, že si zase zahraju mezinárodní hokej," uvedl Vondrka po úterním tréninku v Holešovicích.

Vondrka se v probíhajícím extraligovém ročníku pyšní skvělou formou. S 42 body (21+21) je třetím nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. „Letos mě ten hokej fakt baví. Nominace do nároďáku je taková třešnička na dortu," usmívá se. Fanoušci jsou napjatí, zda si čtyřiatřicetiletý křídelník přivezl extraligovou pohodu i do reprezentace. Očekávání jsou velká. „Jedu na Švédské hry s čistou hlavou. Člověk se nemůže dostávat pod tlak, aby z toho byl zahlcený. Nemyslím na to, ale jsem si toho vědom," říká.

Je zvědavý, jak si český celek s několika debutanty na třetím podniku Euro Hockey Tour povede. „Tým je podle mě dost silný. Je tu spousta skvělých hokejistů. Uvidíme, jak to dopadne," uzavřel.

Porazí čeští hokejisté ve svém úvodním vystoupení na Švédských hrách domácí výběr Tří korunek?
Ano
66,3 %
Ne
33,7 %
Celkem hlasovalo 2285 čtenářů.

Reklama

Související témata: