Hlavní obsah

Novým trenérem hokejistů Magnitogorsku by se mohl stát Lener

MOSKVA

Český trenér Slavomír Lener by se mohl stát novým koučem Metallurgu Magnitogorsk. Úřadujícímu ruskému šampiónovi se v letošní sezóně nedaří podle představ vedení klubu a přednedávnem proto svou pozici opustil Fjodor Kanarejkin.

Článek

Mužstvo, za které hraje i česká dvojice Jan Marek, Jaroslav Kudrna, momentálně vede asistent Valerij Postnikov. Ruská média informovala, že Metallurg již Lenera oslovil, což bývalý kouč české reprezentace ve čtvrtek potvrdil. "Měli jsme nějaké jednání. Momentálně k tomu ale nemohu nic bližšího říci. Musíte ještě nějaký den počkat," řekl Lener.

Potvrdil i skutečnost, že v minulých týdnech nabídky z ruské superligy dostal. "To platí," uvedl trenér, jenž v listopadu předčasně skončil na střídačce Düsseldorfu.

Poté prohlašoval, že si chce od hokeje na čas odpočinout, ale nyní je nejspíš všechno jinak. "Chtěl jsem být na Vánoce doma. Teď se ale vše nastartovalo a stalo se toho opravdu hodně," uvedl mnohoznačně Lener.

Magnitogorsk je momentálně na třetím místě tabulky ruské superligy, na vedoucí Ufu ale ztrácí 17 bodů. Na začátku ledna čeká Metallurg start na turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu, kde se bude snažit navázat na triumfy předešlých ruských šampionů.

Reklama

Související témata: