Hlavní obsah

Švédský hokejový klub MODO se zbavil slovenského brankáře Križana

STOCKHOLM

Švédský hokejový klub MODO s okamžitou platností propustil ze svých služeb slovenského brankáře Karola Križana. Tým, který je po 33 kolech v prvoligové tabulce až na devátém místě, to ve středu oznámil na svých internetových stránkách.

Článek

"Na tomto řešení jsme již pracovali delší dobu," uvedl sportovní šéf klubu Erik Holmberg. Ten ve svých komentářích navíc nijak neskrýval, že se celek z Örnsköldsviku rozchází se svou bývalou hvězdou ve zlém. "Hrál na svou vlastní pěst, a v klubu se tak znemožnil," dodal Holmberg.

Před pouhými dvěma lety byl přitom Križan, účastník olympijského turnaje v Turíně, v týmu hrdinou. MODO tehdy totiž s jeho výraznou pomocí vyhrálo švédskou ligu. Nyní však slovenský gólman údajně "neplnil předpisy, které platí pro všechny".

Osmadvacetiletý Križan přišel do MODO v sezóně 2005/06 a stal se jasnou brankářskou jedničkou. Středeční verdikt pro něj nejspíš není překvapivý, neboť již dříve veřejně vyjádřil přání tým opustit. "V podzimní části ligy se celku najednou přestalo dařit, a já jsem ten jediný, komu za to dávají vinu," komentoval Križan situaci v deníku Aftonbladet.

Do hlubších diskusí ohledně konkrétních příčin tak náhlého a kritického rozchodu se však brankář, který pochází z Liptovského Mikuláše a dříve hrál ve Zvolenu, pouštět nechtěl. Od klubu to má údajně zakázáno.

Neznámé tak zůstávají i podmínky, na nichž se obě strany při vypovězení smlouvy dohodly. Križan listu Aftonbladet nicméně slíbil, že promluví, až najde nový klub. Nové angažmá je však podle jeho slov zatím stále nejisté.

Reklama

Související témata: