Hlavní obsah

Znojmo - Plzeň 3:2Obránce Bičánek zajistil Znojmu vítězství nad Plzní 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Selingr 1 : 0
25. Tomas 1 : 1
29. Adamský 1 : 2
36. Selingr 2 : 2
57. Bičánek 3 : 2

Branka obránce Radima Bičánka čtyři minuty před koncem utkání při přesilovce pět na tři zajistila hokejistům Znojma pracně vybojované vítězství nad Plzní 3:2. Hostům vyšla v dnešním 37. kole pouze druhá třetina, v první části i v závěrečné dvacetiminutovce se střelecky trápili. První dvě branky Znojma vstřelil útočník Pavel Selingr.

Článek

Celou úvodní třetinu se plzeňští hokejisté nedostali k zakončení, špatně kombinovali a domácího brankáře Trvaje příliš neprověřili. Částečně také proto, že Orli důsledně střežili nebezpečnou první útočnou řadu soupeře, kterou většinou bránil Procházkův útok. Navíc hostující hráči nabídli třemi zbytečnými vyloučeními v průběhu úvodní třetiny výraznou územní převahu. Ani Znojmo na tom nebylo s koncovkou nejlépe. Výsledkem byl dost úporný a nepříliš pohledný hokej.

Zcela jiný obraz nabídla druhá třetina. Už po 13 sekundách po Dopitově pasu pohotově překonal mladíčka v bráně Plzně Francouze střelou do horního růžku Selingr. Po inkasované brance se Západočeši rychle zvedli a o čtyři minuty později vyrovnal nejproduktivnější hráč extraligy Vlasák.

Znojmo vypadlo po dvou za sebou jdoucích vyloučeních obránců Mrázka a Tesaříka z rytmu a druhou přesilovou hru zužitkoval Adamský, který překonal zblízka Trvaje. Orli přidali na bojovnosti i důrazu v osobních soubojích a po další Dopitově přihrávce Selingr přízemní střelou vyrovnal. Při znojemském brankáři Trvajovi stálo v závěru druhé třetiny štěstí, když se mu střela Adamského od modré čáry odrazila od břevna na záda, do sítě se ale kotouč nezakutálel.

Plzeň se ve třetí dvacetiminutovce zaměřila hlavně na pozorné bránění, hrála hodně opatrně. Rozhodnout utkání mohl po Pláškově přihrávce ve 47. minutě Haman, jenž ale netrefil volnou část branky. Rozhodnutí padlo necelé čtyři minuty před koncem. K vyloučenému Smrekovi si po zbytečném faulu měl sednout na trestnou lavici i další obránce Hudec, který ale narazil do hlavního rozhodčího Šíra, jenž mu zvýšil trest až do konce utkání.

V přesilovce pěti proti třem rozehráli kombinační souhru Selingr s Bičánkem, který tvrdou ránou od modré čáry prostřelil brankáře Francouze. Vzápětí ale úspěšný střelec Bičánek fauloval a dvě minuty před koncem se naskytla Plzni šance vyrovnat. Ovšem domácí tým navzdory power play soupeře dobře bránili a těsné vítězství udrželi.

Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Selingr (Tesařík, Dopita), 36. Selingr (Dopita, Bičánek), 57. Bičánek (Selingr) - 25. Vlasák (Tomas, Benák), 29. Adamský (Jan Kovář). Rozhodčí: Šír - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:9, navíc S. Hudec (Plzeň) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3136.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, J. Mrázek, Švrček - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Čachotský (32. Kucharczyk) - Demel, R. Procházka, J. Svoboda (21. M. Růžička). Trenéři: Rulík a Baďouček.
Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Cartelli, Smrek, Redlihs, Pácal - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Jan Kovář, Matějovský - Kubica, Dvořák, Dresler. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

Související témata: