Hlavní obsah

VIDEO: Napodobil bráchu! Parádní kousek v zápase zvládl i mladší Granlund

I mladší z finských hokejových bratrů umí senzační kousek! Starší Mikael Granlund ho vytasil při mistrovství světa proti Rusům, mladší Markus, aby se nenechal zahanbit, ho ukázal snad v ještě lepším provedení ve finské lize v dresu IFK Helsinky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Granlund jako Granlund, mohou si říkat fandové helsinského klubu. Zvláště pak po ligovém utkání IFK s Espoo. Markus vyronával na 1:1. Jako správný osmnáctiletý drzounek. A už si může říkat: I o mě se teď ví kvůli pozoruhodnému kousku.

Fin Mikael Granlund se touhle parádní fintou proslavil. Napodobují ho všichni, včetně jeho bratra.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Znovu se tedy můžete podívat na to, jak útočník florbalově či lakrosově nabírá puk jako na lopatu a po objetí branky ho donese až do sítě. Ale pro IFK bylo smůlou, že to byl jediný gól v utkání, celek z metropole podlehl 1:2.

Markus se snaží jít ve stopách bratra, začíná se prosazovat v dresu IFK. Je asi jen otázkou času, než než oba zamíří do NHL. O tom, že devatenáctiletý Mikael bude hrát v Minnesotě, která jej draftovala, se už spekuluje. Mladšího si vyhlédlo Calgary.

Reklama

Související témata: