Hlavní obsah

Slovenská extraliga zažila další útok na sudího

BRATISLAVA

Hokejovou extraligou na Slovensku hýbe aféra s napadením rozhodčího a činovníkům nejvyšší soutěže našich východních sousedů už dochází trpělivost. V nedělním semifinále play-off mezi Slovanem Bratislava a Zvolena obránce hostí doslova zmlátil hlavního sudího. Už v úvodu série přitom rozhodčího napadl i kapitán Slovanu Zdeno Cíger.

Článek

Diváci na stadionu i před televizními obrazovkami se nestačili divit. Zvolenský zadák Martin Mráz se po prohraném utkání po dohadování s čárovým rozhodčím vyřítil na hlavního sudího Rudolfa Lauffa a surově jej zbil. Zdálo se mu, že muž v pruhovaném během zápasu nadržoval soupeři.

"Mrzí mě to. Cítil jsme křivdu. Byli jsme jasně lepším mužstvem, ale ze strany rozhodčího jsme byli poškozeni. Byl to zkrat," hájil se třiadvacetiletý obránce.

Neovládl se ani Cíger

Před přísným disciplinárním trestem jej ale patrně nezachrání ani následní omluva. V úvodu série napadl rozhodčího i kapitán Slovanu Zdeno Cíger, který dostal zákaz startu v šesti utkáních. Podle některých názorů to byl mírný trest a zákroky na rozhodčí bude disciplinární komise nyní patrně trestat přísněji.

Klubu bude hrozit i vyloučení

Nasvědčuje tomu i rozhodnutí výkonného výboru hokejového svazu, podle kterého za inzultaci rozhodčího už v budoucnu nebude potrestán pouze hráč, funkcionář či divák, ale celý klub.

Pro mužstvo, které se proviní, play off končí a hrozí mu dokonce vyloučení z extraligy pro příští sezonu. Toto opatření platí ode dneška. Po přísných trestech volají také slovenští novináři a někteří fanoušci.

Mráz jako Bertuzzi

"Čtyři dny poté, co Cíger téměř přizabil ve Zvolenu rozhodčího, přišel další brutální útok na muže v pruhovaném. Nehorázný, nečekaný, primitivní," píše dnes list Nový čas. Zpravodajové deníku Šport nazvali Mrázovo jednání "šílenstvím psychopata".

Přisadili si také někteří fandové, který Mráze označili za příbuzného Todda Bertuzziho. Útočník Vancouveru před několika dny v NHL zákeřně fauloval Steva Moorea z Colorada a způsobil mu několik těžkých poranění. Další fandové rozhodčí v internetové diskusi vyzývají, aby si ve "špinavé sérii" mezi Zvolenem a Slovanem najali tělesné strážce.

Semifinále pokračuje ve Zvolenu v úterý. Stav série je 2:2, k postupu je zapotřebí čtyř vítězství. Prvním finalistou se stala Dukla Trenčín, která si hladce poradila s Košicemi ve čtyřech zápasech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články