Hlavní obsah

Kladenští Patera a Ševc dohrají sezónu ve švédském Färjestadu

KLADNO

Extraligové Kladno opouštějí další dva hokejisté. Vedení Rabatu uvolnilo útočníka Pavla Pateru a obránce Martina Ševce do švédského Färjestadu. Oba odehráli ještě nedělní zápas proti Vsetínu, ale po něm se přesunou na sever Evropy, kde dohrají sezónu. O víkendu přitom do Švédska odešli i obránce Libor Procházka a útočník Jaroslav Kalla.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Patera (vlevo) v kladenském dresu

Článek

Kladno se rozhodlo uvolnit řadu svých hráčů poté, co v pátek prohrálo v Třinci a ztratilo reálnou šanci na postup do play off. Do Švédska by měli Patera se Ševcem odletět v pondělí a už o den později nastoupit proti Leksandu, který v sobotu posílil jejich bývalý spoluhráč Kalla.

Färjestad je ve švédské lize pátý. "Jsem rád, že budu mít možnost si prodloužit sezónu a zahrát si s velkou pravděpodobností play off," řekl Ševc novinářům po porážce od Vsetína 1:2 v prodloužení.

Patera se nechtěl před českými novináři ke svému odchodu příliš vyjadřovat. Přitom již dnes ve Švédsku vyšel v deníku Aftonbladet rozhovor, v kterém uvedl, že je rád, že si na severu Evropy opět zahraje.

Olympijský vítěz a čtyřnásobný světový šampión totiž v letech 1996 až 1998 působil v AIK Stockholm. "Chtěli jsme dneska vyhrát. Bohužel proti Vsetínu jsme předvedli jen křeč a vůbec se nám nedařilo," řekl k dnešnímu zápasu Patera.

Reklama

Související témata: