Hlavní obsah

Útočník Rosa se vrací do Ruska, bude hrát za Omsk

PRAHA

Český hokejový útočník Pavel Rosa se po krátkém angažmá ve švédské Timře vrací do ruské superligy. Osmadvacetiletý hráč bude v příští sezóně oblékat dres Avangardu Omsk, v kterém v minulém ročníku působil například Jaromír Jágr.

Foto: www.dynamo.ru

Pavel Rosa

Článek

Letos dres bohatého sibiřského celku oblékal útočník Václav Novák, který bude v Omsku pokračovat i příštím ročníku soutěže. Hráčův zástupce Jiří Hamal internetovému serveru hokej.cz řekl, že Rosa s Avangardem podepsal roční smlouvu.

Odchovanec litvínovského hokeje působil od roku 2004 do letoška v Dynamu Moskva, s kterým získal i mistrovský titul a v první sezóně patřil mezi nejproduktivnější hráče superligy. S ohledem na finanční problémy Dynama ale v lednu odešel do Švédska a za Timru odehrál deset zápasů s bilancí pěti branek a jedné asistence.

Nyní se ale Rosa vrací zpět do Ruska a měl by Omsku pomoci získat vytoužený mistrovský titul. V letošní sezóně Avangard prohrál ve finále s Kazaní. "Tohle Pavla velmi láká. Titul získal s Dynamem, chtěl by ho i s Omskem," řekl Hamal.

Vedle Jágra v minulosti za Omsk hráli například i Martin Procházka, Pavel Patera, Jaroslav Bednář, Jiří Šlégr či ještě v letošní sezoně Milan Kraft.

Reklama

Související témata: