Hlavní obsah

Plzeň reaguje na odchod dvou reprezentantů, přivádí posilu se zkušenostmi z NHL

Praha

Odchodem reprezentačních zadáků Michala Moravčíka s Davidem Skleničkou jim v obraně vznikla díra, kterou nyní hokejová Plzeň začíná zaplňovat. Kádr Západočechů posílil osmadvacetiletý americký obránce Conor Allen, který má na svém kontě i sedm zápasů v NHL za NY Rangers a naposledy působil ve Wolfsburgu v německé nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Moravčík v příští sezóně už plzeňský dres neoblékne, Západočeši ale nyní hlásí posilu do obrany - ilustrační foto.

Článek

Rodák z Chicaga strávil drtivou většinu své kariéry v zámoří, převážně ve farmářské AHL. Předminulou sezónu s mužstvem Grand Rapids dokráčel až k zisku Calder Cupu, jeho spoluhráči tehdy byli i Češi Tomáš Nosek, Martin Frk a Filip Hronek. V NHL odehrál za Jezdce mezi lety 2013 a 2014 sedm zápasů, bodově se do statistik nezapsal.

„Conor Allen je obránce, který většinu kariéry strávil v AHL, což je soutěž vlastně výš, než odkud jsme všechny, nebo 90 procent cizinců co prošli naším klubem, měli. Jdou s ním velmi dobré reference, všichni ho chválili jak charakterově, tak hokejově. Je to kluk, který nastupoval proti těm nejlepším lajnám, proto i já osobně věřím, že pro nás to bude do zadních řad velká posila," slibuje si sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno