Hlavní obsah

Karlovarští hokejisté se už mohou těšit na novou arénu

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů se podle všeho dočkají nové multifunkční arény. Rada západočeského města již totiž vybrala "zhotovitele" stavby, která by mohla začít vznikat ještě v letošním roce. Nová aréna by měla být dostavěna nejpozději v roce 2008. Rozhodnutí městské rady musí ve čtvrtek potvrdit zastupitelstvo Karlových Varů, to však nejspíš bude už jen formální záležitost.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost v podání hokejistů Karlových Varů.

Článek

"Jedná se o historický okamžik pro Karlovy Vary i karlovarský hokej. O nové hale či multifunkční aréně snilo několik generací a někteří se toho nedožili. Teď nazrál nejsprávnější čas pro její stavbu," řekl ČTK generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Vzhledem k tomu, že již prý bylo vydáno stavební povolení, mohla by v prosinci začít realizace komplexu, který má stát 1,075 miliardy korun a stavět jej má sdružení tří firem - Syner, Baustav a Metrostav. Nejpozději na podzim roku 2008 by mělo být vše hotové a aréna by měla být slavnostně otevřena.

Až do té doby budou karlovarští hokejisté hrát na svém stávajícím stadionu. "Až se pak dostaví i tréninková hala u arény, celý klub se přestěhuje. Seniorský tým se bude připravovat v aréně, ostatní týmy v tréninkové hale," nastínil Vaněk plán. V novém prostředí by se tak extraligový tým mohl představit na začátku sezóny 2008/2009.

Vzorem byla i liberecká aréna

Karlovy Vary se tak v příštích letech zařadí mezi kluby, které hrají v nových víceúčelových arénách. Nejkvalitnější zázemí má zřejmě pražská Slavia, která nastupuje ke svým zápasům v Sazka Areně. Další týmy klubu však trénují v Edenu, kde se připravuje na soutěžní utkání i A-mužstvo. Od loňské sezóny nastupují v novém prostředí i hokejisté Liberce, jejichž Tipsport Arena byla jedním z karlovarských vzorů.

Rekonstruované haly využívají i českobudějovičtí hokejisté, hráči Pardubic či Vítkovic. Zástupci řady dalších klubů momentálně o úpravách svých zimních stadionů intenzivně jednají. Vylepšen by měl být stadion Ivana Hlinky v Litvínově, novou arénu chce postavit Kladno a vyloučené není ani stěhování pražské Sparty. Řada aktivit souvisí i s aktivitou Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která se po vzoru fotbalu snaží připravit projekt na zlepšení podmínek při extraligových zápasech.

Reklama

Související témata: