Hlavní obsah

Liga mistrů je inspirací, říká litvínovský kouč Razým

Litvínov

O tom, že pro české extraligové kluby je prospěšná konfrontace se zahraničními soupeři, nepochybuje ani nový trenér litvínovských hokejistů Milan Razým. Jeho tým sice nestartoval na žádném mezinárodním turnaji, ani neúčinkuje v Lize mistrů, přesto má kouč v tomto směru dobré poznatky z předsezónního období.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Litvínova Milan Razým na střídačce.

Článek

Stihli jste se v Litvínově během přípravy poměřit s týmy z ciziny?

Hráli jsme jen s Eisbärenem Berlín, což je velmi kvalitní evropské mužstvo. Ale sledoval jsem zápasy Ligy mistrů, které také nabízejí zajímavou a sportovně hodnotnou podívanou.

Co vás v Lize mistrů zaujalo?

Především jsem viděl v Plzni souboj Škodovky s finským obhájcem trofeje Jyväskylä. Vím, že Plzeňští vyhráli i odvetu ve Finsku, což je velmi cenný úspěch. Liga mistrů začíná mít svou váhu a je dobré, když se v ní české kluby prosazují. Loni se to povedlo Třinci a Liberci a letos to může dotáhnout daleko třeba právě Plzeň.

Získal jste v trenérské práci vlastní zkušenosti s evropskými klubovými soutěžemi?

Měl jsem tu čest hrát Ligu mistrů s Plzní při svém tamním angažmá. Už tehdy to byla cenná konfrontace. A je stále větší inspirací.

Jak se v Litvínově chystáte na první extraligový zápas v Mladé Boleslavi?

Věnujeme se ve finiši přípravy už jen sami sobě. Vnímáme, že Mladá Boleslav netají vyšší ambice, než předvedla v loňské sezóně. Očekáváme velmi těžkého soupeře. Víme o tom, že soustředí své klíčové hráče do prvních dvou formací, ale i my máme kvalitní hokejisty. Není se čeho obávat. Bude záležet na momentální formě a disciplíně.

Mohou v nové sezóně takříkajíc vyskočit mladí hráči?

Kluci mají své vzory v kabině i na ledě a dostávají možnost se od nich učit. Záleží jen na každém, jestli se prosadí nebo zapadnou do průměru a vymění je další hráči.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec