Hlavní obsah

Dopita odvrhl tíhu porážek Znojma

Marek BurkertPrávo

Zoufalou bilanci z ledu soupeřů si hokejisté Znojma v neděli trochu vylepšili proti mistrovské Spartě. Díky gólmanu Trvajovi a střelci vítězného gólu Dopitovi se venku radovali po 49 dnech.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Znojma oslavují vítězství.

Článek

Ve druhé čtvrtině extraligy Orli prohráli všech šest zápasů v cizím prostředí, navíc s hrozivým skóre 4:28! Největší potupu zažili v Kladně a Litvínově. "Oddechli jsme si, že jsme tu černou sérii zlomili," jásal zdrženlivě po vydolované výhře 2:1 asistent Jan Votruba.

Znojmo se trápilo. Chabá obrana, mizerná produktivita. "Strašně moc gólů jsme dostávali, i když jsme třeba herně nebyli horší," soudil Jiří Dopita. Na Spartě se zase projevila jeho tolik opěvovaná zkušenost, když necelých deset minut před koncem třetí třetiny zachytil rozehrávku obránce Stehlíka a rozhodl.

"Chtěl přihrát Jardovi Hlinkovi, ale moc to signalizoval. Tak jsem mu do toho vjel. Ještě jsem chtěl hodit puk Romanu Eratovi, ale jejich obránce si to srazil do branky," popisoval brzy 38letý hokejista. "Zkušenost? Nevím, takové situace se stávají. Prostě štěstí," mračil se nejstarší muž znojemské sestavy. "Uvidíme, jestli nás tenhle výsledek dokáže nakopnout."

Pomoci má Padělek

Znojmo se hodlá probrat hlavně střelecky, 58 gólů ve 27 zápasech je třetí nejhorší bilance ze čtrnácti týmů. I proto o víkendu přišel z Plzně výměnou za obránce Martina Čakajíka Aleš Padělek, který v minulém ročníku extraligy nastřílel 21 branek.

"V neděli dopoledne jsem ještě trénoval v Plzni a večer už jsem hrál za Znojmo," tvrdil šestadvacetiletý forvard, který se po sparťanském ledu proháněl ještě v dresu bez jmenovky. "Teď mi to ale moc nelepilo, tak se i výměna celkem dala čekat," říkal. A jaký si dal Padělek úkol pro druhou půlku základní části? "Herně se probrat a začít dávat góly."

Znojmo na cestách
27. kolo na Spartě: 2:1
26. kolo v Karl. Varech: 0:3
24. kolo v Litvínově: 0:6
21. kolo v Budějovicích: 1:3
19. kolo v Liberci: 1:4
17. kolo v Plzni: 1:5
15. kolo v Kladně: 1:7
12. kolo v Pardubicích: 3:2

Reklama

Související témata: