Hlavní obsah

Hokejisty Chomutova posílil finský útočník Marjamäki

Chomutov

Hokejisty posledního týmu extraligy Chomutova posílil finský útočník Masi Marjamäki. Třiatřicetiletý odchovanec Ässätu Pori, který má na kontě jeden zápas v NHL za New York Islanders a má i zkušenosti z KHL, podepsal s Piráty smlouvu do konce této sezóny. Pokud klub stihne vyřídit administrativní záležitosti, měl by Marjamäki nastoupit poprvé už v pátečním duelu 7. kola doma proti Vítkovicím.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Utrápený kouč Chomutova Vladimír Růžička. Pomůže mu z bryndy nová finská akvizice?

Článek

Piráti reagují na nepovedený start do soutěže, v které ještě v šesti zápasech nebodovali a jsou poslední. "Získali jsme zkušeného útočníka, od kterého si slibujeme hlavně vylepšení naší hry směrem dopředu a také góly. V minulosti ukázal, že je umí dávat," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer a hlavní kouč Chomutova Vladimír Růžička. "Pořád se ale rozhlížíme po dalších možnostech doplnění týmu," dodal.

Marjamäki v minulé sezóně působil nejdříve v Jokeritu Helsinky v KHL, kde nasbíral ve 24 zápasech čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Na konci ledna se přesunul od druhé nejvyšší švédské soutěže do celku Almtuna IS, za který stihl 19 utkání a osm bodů (6+2).

Marjamäki prošel hned dvakrát draftem NHL. V roce 2003 si jej zvolil ve druhém kole na 66. pozici Boston, který s ním však neuzavřel kontrakt. O dva roky později po něm sáhli v pátém kole na 144. pozici Islanders. Do zámoří odešel Marjamäki v roce 2002 a hrál tři roky juniorskou WHL za Red Deer a Moose Jaw.

V dalších dvou ročnících hrál na farmě Islanders v Bridgeportu v AHL a v jednom utkání v NHL nebodoval. V roce 2007 se vrátil do Ässätu Pori, po roce se stěhoval do Ilvesu Tampere, kde strávil šest sezón. Potom hrál rok za Tapparu Tampere a v sezóně 2015/16 znovu za Ässät.

Před dvěma roky zamířil do Jokeritu a v jeho dresu v KHL zaznamenal v 64 utkáních čtyři góly a osm přihrávek. Účastník dvou mistrovství světa do 20 let sehrál v minulosti v dresu Finska také dva turnaje Euro Hockey Tour.

Reklama

Související témata: