Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:5 SNGólovou přestřelku v Třinci rozhodl v nájezdech sparťan Kudrna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bukarts 1 : 0
24. Forman 1 : 1
29. Marcinko 2 : 1
32. Marcinko 3 : 1
36. Vrána 3 : 2
38. Buchtele 3 : 3
39. Werek 4 : 3
40. Dvořák 4 : 4
65. Kudrna (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v 9. kole extraligy na ledě Třince 5:4 po samostatných nájezdech. Atraktivní duel rozhodl Andrej Kudrna, který se v rozstřelu trefil třikrát, ale jedna jeho trefa nebyla uznána, protože v prvních pěti kolech nastoupil k nájezdu dvakrát. Hosté celé utkání dotahovali, čtyřikrát se trefili ve druhé třetině. V dresu Ocelářů si připsal tři body Roberts Bukarts, brankou se uvedla ve svém prvním startu kanadská akvizice Ethan Werek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jiří Polanský z Třince a Matěj Beran ze Sparty v pěstním souboji.

Článek

Ve vyrovnané první třetině Třinec jako první zahrozili Ondřej Kovařčík, ale trefil břevno a branková konstrukce zazvonila vzápětí i na druhé straně po střele Pavelky od modré čáry. Úvodní gól zápasu Pražané domácím darovali. Gregorc v přesilové hře ztratil ve vlastním pásmu při napadání Bukartse kotouč, který si lotyšský reprezentant vyměnil s Martynkem a pohlednou akci zakončil střelou do prázdné branky.

Hosté měli v závěru třetiny ideální příležitost ke srovnání, ale Hrubec zneškodnil trestné střílení Formana, které rozhodčí nařídili po faulu Draveckého na Berana. Forman si vše vynahradil po přestávce: po přihrávce Kumstáta ocitl sám před Hrubcem, zakvedlal s pukem a chladnokrevně střelou nad vyrážečku vyrovnal. Jinak ale měli na začátku druhé třetiny Oceláři převahu, za kterou byli odměněni dvěma góly Marcinka v přesilových hrách.

Padly jako přes kopírák. Slovenský útočník měl na hranici brankoviště hokejku na ledě a přihrávku Bukartse usměrnil za Machovského. Ve druhém případě jeho trefu posvětil až videorozhodčí, protože gólman Sparty chytil puk lapačkou ze vzduchu na úrovni brankové čáry.

Pražskou Spartu góly nepoložily a dvěma hezkými akcemi vyrovnala. Nejdříve si Vrána položil Hrubce a rychlou stahovačkou snížil. Kapitán hostů zůstal za chvíli sám před třineckým gólmanem a po jeho přihrávce zakončoval Buchtele do prázdné branky. Werek v předposlední minutě strhl vedení na stranu Třince, ale ještě před druhou sirénou vyrovnal Dvořák. Ještě současně s klaksonem se porvali Beran s Polanským, který bitku vyhrál.

Ve třetí třetině se atmosféra uklidnila a oba týmy hrály hlavně zodpovědně v obraně. Vedení mohl strhnout na stranu Ocelářů Chmielewski nebo Werek, v prodloužení oba týmy promarnily dvě přečíslení, Sparta dokonce tři na jednoho.

Hosté byli bonusovému bodu v nájezdech blíže - skóroval Kudrna a Říčka, za domácí vyrovnal Bukarts a Werek. Poté nastala kuriózní situace. V páté sérii uspěl Kudrna, ale v úvodních pěti kolech musí jet po každé jiný hráč a rozhodčí jeho trefu odvolali. Stejný hráč si ale vše zopakoval v šesté sérii a střelou mezi betony rozhodl.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:0, 3:4, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Martynek), 29. Marcinko (Roberts Bukarts, Krajíček), 32. Marcinko (Roberts Bukarts, Hrňa), 39. Werek (Svačina, D. Musil) - 24. Forman (Kumstát), 36. P. Vrána (M. Beran, Smejkal), 38. Buchtele (P. Vrána), 40. Tomáš Dvořák (Sill), rozhodující nájezd Kudrna. Rozhodčí: Hradil, Kika - Bryška, Gebauer. Vyloučení: 10:11, navíc Polanský (Třinec) a M. Beran (Sparta) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Roberts Bukarts - Chmielewski, Werek, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Sparta Praha: Machovský - Blain, Kalina, Gregorc, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Piskáček - M. Beran, Sill, Smejkal - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Kumstát - Rousek, Klimek, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice