Hlavní obsah

Vážím si třístovky v dresu Sparty, řekl Lukáš Pech po vítězném gólu v Litvínově

Litvínov

Hokejisté pražské Sparty vyhráli popáté z posledních šesti zápasů v extralize. V dohrávce 11. kola na ledě Litvínova vítězný gól obstaral útočník Lukáš Pech, na jehož trefu na 1:0 navázal ještě Petr Vrána. Pro Pecha to byl současně třístý extraligový start za Spartu v nejvyšší soutěži. „Je to hezká meta, ale věřím, že to není pro mě závěrečné číslo,“ řekl Lukáš Pech už s myšlenkami na nedělní souboj s Kometou Brno.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sparťan Lukáš Pech si kryje puk před litvínovským Jakubem Petružálkem.

Článek

Co pro vás znamená jubilejní třístovka v pražském dresu?

Především fakt, že jsem tady dlouho. Nejsem z těch, že bych často měnil klubové barvy. Nemám rád změnu prostředí a vážím si toho, že jsem vydržel ve Spartě tolik sezón a že za ni mohu hrát. A aktuálně je nejdůležitější vítězství z Litvínova. Snad nám pomůže, abychom pokračovali na úspěšné vlně.

Do litvínovské sítě jste vstřelil v extralize svůj gól s pořadovým číslem 199. Jak to berete?

Není to žádná závratná bilance. Ani případná dvoustovka ještě neznamená vstup do Klubu hokejových střelců. Takže spíš než přiblížení k hranici dvou set branek si cením toho, že jsem v Litvínově přispěl ke třem bodům.

Může vás rozhodit eventuální čekání na zmíněnou gólovou dvoustovku?

Nemyslím na to. Každý zápas je jiný. Uvidíme v dalších kolech. V neděli hrajeme proti Brnu, hned v úterý odvetu doma s Litvínovem. Snažím se odvádět maximum při všech střídáních. A budu hlavně rád, pokud by moje výkony pomohly k vítězstvím.

Jak se vyrovnáváte s náročným programem?

Není příjemné mít týdenní přestávku a pak dva zápasy po sobě a po dni volna další. V Litvínově jsme udělali první krok ze tří v této sérii. Proti Kometě očekávám těžkého soupeře a výbornou diváckou kulisu. Bude to otevřený zápas. Nemáme se na co vymlouvat. Stejně nabitý scénář mají často i některé další celky.

Od čeho se chcete odpíchnout směrem k nedělnímu šlágru s Brnem?

V Litvínově jsme si pohlídali dvougólový náskok. Navíc vynikajícím způsobem zachytal brankář Matěj Machovský. A na skvělém gólmanovi chceme stavět i v neděli.

Reklama

Související témata: