Hlavní obsah

Srážejí nás góly v oslabení, posteskl si Růžička po další prohře Chomutova

Do složité situace se dostávají hokejisté Chomutova v extralize. Nejen, že zůstávají po dvanácti kolech soutěže na posledním místě tabulky, ale jejich odstup od příček před nimi se povážlivě zvětšuje. Činí už šest bodů kvůli prohře chomutovských Pirátů s Třincem 2:3 a souběžných výhrách dalších celků ze spodní části tabulky Mladé Boleslavi a Karlových Varů. Trenér Chomutova Vladimír Růžička znovu litoval selhání týmu hlavně při hře v oslabení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička má o čem přemýšlet.

Článek

Jak se ohlížíte za zápasem s třineckými Oceláři?

Bylo to poměrně vyrovnané utkání, v němž jsme hráli docela dobře. Bohužel jsme nedlouho před koncem třetí třetiny inkasovali rozhodující gól v přesilovce soupeře. Pořád se potýkáme se stejnými problémy. Nedáváme potřebné góly, i když jsme měli čtyřicet střel. Dvě branky jsou málo na to, abychom proti kvalitnímu týmu jako je Třinec získali tři body.

Čemu přičítáte pasivní bilanci z většiny střetnutí?

Srážejí nás oslabení. Zdálo se, že se to trochu nebo alespoň malinko lepší. V Karlových Varech jsme dostali tři branky, od Třince dva. Říkáme si, že se ubráníme, vždycky ale nějaký gól obdržíme. Nejsme tam, kde máme být. Puk se nějak odrazí, stane se chybička. A soupeř ji potrestá.

Jak to vypadá s novým finským brankářem Toivonenem?

Má zdravotní problémy, něco se žaludkem, byl tři dny v nemocnici.

Gólmana Stezku jste uvolnili na střídavý start do prvoligového Ústí nad Labem.

Chytal za ně už v sobotu v Třebíči, v neděli byl na chomutovské střídačce proti Třinci a v pondělí zase pojede do Ústí k jejich zápasu s Litoměřicemi.

Chystáte další pohyb v kádru?

Uvidíme, na některých věcech ohledně posil pracujeme.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice