Hlavní obsah

Musíme se vyvarovat vyloučení a snad nám pomůže nový gólman, uvažuje chomutovský obránce Knot

Chomutov

Pětibodová ztráta na dně tabulky dělí hokejisty Chomutova od předposlední příčky v extralize. A před sebou mají dvě severočeská derby v rozmezí tří dnů. Hráči ze současného kádru Pirátů si uvědomují, co je potřeba udělat ke zlepšení nejen v duelech v pátek v Liberci a doma v neděli s Litvínovem, ale i v dalším průběhu soutěže.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva chomutovský Ronald Knot a Erik Hrňa z Třince.

Článek

„Především se musíme vyvarovat vyloučení. Když trávíme spoustu času v oslabení, stojí nás to síly. Jako minule s Hradcem Králové, kdy jsme brzy prohrávali už bohužel klasicky 0:2. Pak se ztráta těžko dohání. Ne vždy se podaří urvat aspoň bod," uvažoval chomutovský obránce Ronald Knot po prohře 3:4 v prodloužení.

Návod, jak udržet krok se soupeřem a bojovat o vítězství, je podle něj nasnadě. „Pořád si říkáme, že chceme hrát hlavně disciplinovaně, a tudíž v pěti, abychom se pokusili dát nějaké góly," poznamenal bek, který odehrál všech patnáct zápasů s bilancí 3+5.

Zajímavá situace nastává v chomutovském brankovišti. Původně se počítalo, že ke gólmanům Štěpánu Lukešovi a Aleši Stezkovi přibude finský brankář Hannu Toivonen. Jeho epizoda v klubu skončila ale dříve, než by si okusil extraligu. Místo něj přišel kanadský gólman Justin Peters.

„Dosud také ještě nenastoupil, ale věřím, že by nám mohl pomoci, abychom se posunuli výš. Už předtím přišli noví kluci, třeba útočníci Radek Duda a Masi Marjamäki, a i díky jejich výkonům jsme párkrát vyhráli," zamyslel se Knot.

„Nehrajeme vyloženě špatně, ale chybějí nám vstřelené góly," přidal se chomutovský útočník Pavel Klhůfek k úvahám o chomutovských nesnázích. „Já jsem sice na začátku sezony třikrát skóroval, celkově je však v podstatě jedno, kdo se prosadí. Když to tam bude padat, nezáleží na střelcích," pravil forvard, jenž zamířil do Chomutova v létě ze Zlína.

„Určitě mě tahle změna působiště nemrzí ani při pohledu na aktuální tabulku. Před soutěží nemůže nikdo vědět, jak se bude extraliga vyvíjet," dodal Klhůfek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec