Hlavní obsah

Sparta vyhrála přestřelku v Pardubicích a je v čele! Rozjeté Vary vládly, Kometa i Plzeň padly

Aktualizováno

Kompletními sedmi zápasy 17. kola pokračovala hokejová extraliga. Díky výborně zvládnuté druhé třetině slaví výhru hokejisté Třince, kteří si poradili s Libercem 5:3. Ve skvělých výkonech pokračují Karlovy Vary, když porazily Zlín 4:1. Dva body za vítězství v prodloužení nad Chomutovem (2:1) si připsal Litvínov. Důležitou výhru slaví Mladá Boleslav po výhře nad Kometou 2:1. Třikrát vedli pardubičtí hokejisté proti Spartě, přesto nakonec padli po prodloužení 4:5. V dalších zápasech porazila Olomouc Hradec Králové 3:1 a Vítkovice uspěly po nájezdech v Plzni, když vyhrály 3:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rostislav Marosz z Pardubic překonává Matěje Machovského v brance Sparty. Vpravo pardubický Tomáš Rolinek.

Článek
Fotogalerie

Lídr tabulky měl do zápasu v Třinci výborný vstup. Už po 40. sekundách poslal Bílé Tygry do vedení Marek Kvapil, ten samý hráč zvýšil skóre na 2:0 pro Liberec. Domácí však vlétli do druhé třetiny jako uragán, díky brankám Chmielewskiho, Gernáta a dvěma trefám Svačiny skóre otočili na 4:2. Hosté stihli v úvodu třetí části díky Ševcovi z přesilové hry skóre zdramatizovat, ale definitivní pojistku a jistotu dal Ocelářům Hrňa.

Vary zametly se Zlínem a stoupají tabulkou

Vynikající formu si i přes poslední porážku drží Karlovy Vary. V 17. kole zvítězily na ledě Zlína 4:1 a z posledních osmi zápasů si připsaly sedmé vítězství. Za Energii se v první třetině trefil Mikuš, ve druhé zvyšovali Gorčík a Balán. Když na začátku třetí třetiny přidal z přesilové hry branku Griger, bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Domácí si připsali díky Šlahařovi aspoň čestný úspěch.

Litvínov rozhodl v prodloužení

Hokejisté Litvínova si připsali dva body za vítězství na ledě posledního Chomutova 2:1. V prvních dvou třetinách fanoušci gól neviděli, v první minutě závěrečné části poslal domácí do vedení finský útočník Marjamaki, hosté stihli o pět minut později díky Trávníčkovi vyrovnat. V prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Vervu Mikúš.

Boleslav zaskočila favorita

Hokejisté Mladé Boleslavi si poradili s úřadujícím mistrem 2:1, když branky za domácí tým dával v první třetině Musil, ve druhé zvyšoval na dvoubrankový rozdíl Procházka. Brno se dlouho nemohlo proti výborně pracující obraně Středočechů prosadit, povedlo se mu to až v 49. minutě z přesilové hry díky brance Kašpara. Na víc to však nestačilo a domácí tým si tak připsal šestou výhru v sezoně a zvýšil náskok na poslední Chomutov na sedm bodů.

Sparta vyhrála přestřelku v Pardubicích

Třikrát šli hokejisté Pardubic v zápase proti pražské Spartě do vedení, třikrát dokázali hosté vyrovnat. V závěru zápasu se dokonce poprvé dostali do trháku, prodloužení však pro domácí trefil Tomáš Rolinek. V něm byli šťastnější Pražané, bod navíc jim trefil Ouellet-Blain.

Olomouc po čtyřech prohrách zabrala

Důležité vítězství si připsali hokejisté Olomouce, když porazili favorizovaný Hradec Králové 3:1. Domácí tak bodovali po čtyřech porážkách v řadě. Všechny branky si Hanáci schovali do závěrečné třetiny, postaral se o ně hattrickem Petr Strapáč.

Vítkovice rozhodly v nájezdech

Hokejisté Vítkovic si odvezli dva body z hřiště Plzně za výhru 3:2 po nájezdech. Západočeši si tak připsali již čtvrtou prohru v řadě a tabulkou se propadli na deváté místo. Slezané jsou čtvrtí.

17. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Liberec 5:3
Branky: 23. Chmielewski, 28. Gernát, 32. Svačina, 36. Svačina, 48. Hrňa - 1. Kvapil, 17. Kvapil, 41. Ševc
Chomutov - Litvínov 1:2 po prodl.
Branky: 41. Marjamaki - 46. Trávníček, 64. Mikúš
Zlín - Karlovy Vary 1:4
Branky: 43.  Šlahař - 16. Mikuš, 34. Gorčík, 38. Balán, 42. Griger
Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:1
Branka: 6. Musil, 29. Procházka - 49. Kašpar
Pardubice - Sparta 4:5 po prodl.
Branka: 8. Marosz, 31. Treille, 47. Perret, 57. Rolinek - 25. Říčka, 44. Ouellet-Blain, 48. Buchtele, 55. Jarůšek, 63. Kumstát
Plzeň - Vítkovice 2:3 po náj.
Branky: 15. Gulaš, 32. Kindl - 7. Schleiss, 40. Szturc, rozhodující nájezd Schleiss
Olomouc - Hradec Králové 3:1
Branky: 47. Strapáč, 54. Strapáč, 60. Strapáč - 8. Cibulskis

Reklama

Související témata: